Hvem skal spille sentralt?

bildeDe siste tre årene har Brann vært forskanset med mange gode midtbanespillere. Navn som Ardian Gashi, Martin Andresen, Eirik Bakke og Helge Haugen er alle navn som skinner på den norske eliteseriehimmelen. I tillegg har vi spillere som Gylfi Einarsson, som har slitt med skader, Hassan El Fakiri, som har slitt med dårlig treningsgrunnlag, Tijan Jaiteh og Rudolph Austin.

Mange av dem som hjalp oss til sølv i 2006 og gull i 2007 er borte, og blant dem som er igjen er det mange spørsmålstegn bak.

Eirik Bakke, for eksempel, starter året slik han ofte har for vane å gjøre, med skade. På ny er han blitt operert i sitt trøblete kne. Ove Austgulen håper at det er en bagatell, og det forventes at han skal være klar igjen til seriestart. Men det er langt fra noen ideell situasjon. Vi kan gå mot en ny sesong der Bakke halter, der han aldri får vist sitt store potensial.

Situasjonen rundt Rudolph Austin er også uklar. Spilleren som vi låner fra Portman United, og som Stoke City har kjøpsopsjon på, kan være på vei bort fra byen. Jamaica har klatret på FIFA-rankingen. Det betyr at Austin omsider kan få arbeidstillatelse i England, og får han det er det Stoke City som sitter på alle kortene. Brann kan bare avvente og håpe.

Gylfi Einarsson er det også usikkerhet rundt. Han glimtet til i et par kamper i fjor, men ikke nok til å sikre seg fast plass på laget. Siden han forlot Lillestrøm i 2004 har han spilt svært få fotballkamper. I likhet med Bakke har han vært mye plaget av skader. Skal han omsider holde seg skadefri og finne formen?

Hassan El Fakiri har ikke den store tilliten i Brann. 3. desember fikk han vite at Brann ikke vil legge hindringer i veien dersom han vil skifte klubb. 31-åringen kan gå gratis fra Brann. Selv om han hadde en skuffende sesong i 2008, handler dette mest om penger. Brann ønsker å kvitte seg med en stor utgiftspost. Hassan kan tjene 7, 5 millioner kroner de to neste årene i Brann. Ingen andre klubber interessert i å gi han en liknende lønn. Dermed blir han i Brann. Det er mulig at han i år vil vise gamle takter, men utgangspunktet, at han egentlig er uønsket, skaper ikke det rette klimaet for suksess.

Da står vi igjen med Tijan Jaiteh. Ung, lovende og frisk. En mann jeg har stor tro på. Men han har, i likhet med Erlend Hanstveit, ambisjoner om spill i utlandet, og kan bli solgt så fort han presterer regelmessig på et høyt nivå.

Jeg er spent på hvem det er som spiller sentralt i første kamp mot Sandefjord.

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Kommentarer