Skal vi opp eller ned?

bildeI løpet av en liten en uke skal Brann spille to viktige kamper. I dag mot Molde, på tirsdag mot Strømsgodset. Utfallet av disse to kampene tror jeg vil definere Branns videre skjebne denne sesongen. Hvis Brann tar seks poeng, vil Brann igjen være en medaljekandidat. Hvis de derimot kommer ut av pinsen med få eller ingen poeng, tror jeg Brann vil stabilisere seg som en middelhavsfarer.

Det blir to tøffe kamper, men det er langt i fra urealistisk å håpe på seks poeng. Strømsgodset er et av eliteseriens svakeste lag, mens møtet mot Molde kommer på hjemmebane, på Brann Stadion, et sted der Brann sjelden blir overkjørt.

Branns form stigende, hvilket den forrige kampen bekreftet. Fire mål og tre poeng i Fredrikstad er sterkt. Hvis vi ser bort fra det pinlige tapet i Skien, har Brann helt siden midten av april vist lovende takter. De tar poeng jevnt og trutt, og de scorer. Det er bare fire lag som har scoret flere mål enn Brann.

Dessuten kan Steinar Nilsen velge spillere blant en nesten skadefri tropp. Det betyr at Eirik Bakke skal fortsette å lede troppene, og at radarparet Nielsen/Huseklepp kan fortsette samarbeidet. Det lover godt.

Hvis Brann klarer å stoppe motoren i Molde-laget, den fantastiske Makhtar Thioune, tror jeg at Brann kan ro tre poeng i land i kveld.

Hva tror du? Hva sier din magefølelse?

Tags: , , , , , , , , ,

Kommentarer