Må Brann selge, eller kan de kjøpe?

bildeAt Brann var feige, bleike, tafatte, uten sting, uten vilje – men visstnok med en plan – i det pinlige tapet mot Strømsgodset, kan vi strengt tatt leve med. Verre er det med Branns økonomi som er i ferd med å gå fra svak til elendig. Når styreformann Hans Brandtun varsler kostnadskutt, tipper jeg at de røde tallene allerede er blitt ubehagelig mange.

  • – Vi er i en prosess der vi ser på hele driften. Brann må som alle andre justere seg til omsetningssvikten som er i norske toppklubber, sier Brandtun.

Det er bare et tidsspørsmål før Brann må ta grep – det vil si kreve mer og gi mindre. Noe kommer til å skje, og jeg er ikke sikker på at Eirik Bakke og co. kommer til å like det.

Det positive for Brann og oss, er at finanskrisen rammer flere. Som en tsunami skyller den nå innover nesten samtlige eliteserieklubber. Dermed kan ikke godt betalte spillere true med å skifte klubb, det er ingen andre klubber som har råd til verken å betale overgangssum eller fete lønninger. Nå er det sportsdirektørene, og ikke spillerne, som sitter med de gode kortene ved forhandlingsbordet.

(Les også hva Trygve Hegnar sier om den økonomiske styringen i de norske toppklubbene. Han er ikke imponert.)

Økonomi og sportslige resultater henger som regel nøye sammen. Rosenborg er den eneste klubben som i år har hatt råd til å styrke stallen med spillere av en viss klasse (Olsen, Prica), og ikke uventet er det de som topper tabellen.

I årene 2004 – 2007, da Hardball investerte vanvittige summer i Brann-spillere, var det Brann som hadde de beste forutsetningene til å ta titler, hvilket de også gjorde. Brann opplevde en sportslig opptur som vi ikke kan drømme om i dag.

Eller, kanskje det er lov til å drømme litt likevel?

Jeg har nemlig en følelse av at Hardball snart melder seg på igjen. Forholdet mellom Hardball og Brann har lenge vært betent, uforståelig nok. Man skulle tro at Brann ville takket Hardball herfra til månen. Men det skjedde ikke. Brann ga ikke Hardball innflytelse i klubben, og da de heller ikke viste forventet takknemlighet for alle de dyre investeringene, ja, da ble Hardball pottesur. Samarbeidet stoppet opp.

Men nå kan kanskje et nytt samarbeidsklima skapes. Magne Revheim er borte, mens Hardballs mest handlekraftige mann Bjarne Berg er tilbake i manesjen.

I verste fall blir Branns økonomi så svak at de blir nødt til å selge Erik Huseklepp til sommeren. I beste fall klarer Brann å holde på de beste spillerne samtidig som de med støtte av Hardball styrker stallen.

Hva tror du vil skje?

Tags: , , , , , , , , , , ,

Kommentarer