Ikke selg Huseklepp!

bildeJeg tilhører den typen avislesere som alltid begynner avisen med sportssidene. Sånn har det alltid vært og sånn kommer det alltid til å bli. Jeg elsker å lese om Brann, stort som lite. Dagen etter en Brann-seier er det spesielt artig. Da kan jeg meske meg med gode spillerbørser, pratsomme aktører og positive kommentatorer. Sånn har det alltid vært, men sånn er det ikke alltid lenger. Stadig oftere står det om saker jeg ikke ønsker vite noe om, slik det gjorde i går, at utenlandske klubber er interessert i en Brann-spiller.

I år er det Erik Huseklepp som er det heteste salgsobjektet, og agent Stig Lillejord er høyt og lavt og trekker i franske tråder både her og der, slik han gjorde i fjor da Thorstein Helstad ble solgt noen uker før Brann skulle spille en av tidenes viktigste kamper (Jeg har stor respekt for Helstad, men jeg forstår ikke at vi skal hylle ham som en Gud når han lot oss i stikken i fjor).

Brann står ikke på trappene til noen Mesterligakvalifisering i år, men årets Brann-lag er akkurat i ferd med å ta form. Steinar Nilsen har begynt å få grepet på laget. Spillerne har begynt å omsette hans taktiske disposisjoner i poeng. Troppen er skadefri og ropene om bakromsspissen har stilnet. Det er et snev av håp i luften. Brann ligger bare tre poeng unna en sølvplass. Det er muligens noe stort på gang.

Og da har ikke Brann råd til å selge unna selveste arvesølvet. Erik Huseklepp er noe av det største, kanskje det største, som har skjedd Brann og oss Brann-supportere. Erik Huseklepp er vår lille Ronaldo. Det er han som slår de presise innleggene, og dribler så ikke et øye er tørt. Han er lokomotivet i laget. Nå har han også begynt å score på bestilling, i hvert fall bestilte jeg ett Huseklepp-mål da Lyn scoret på søndag.

Den mannen må ikke selges nå. La han få fortsette den positive utviklingen i trygge omgivelser, med en trener som har ubegrenset tillit til ham.

Jeg vil se Erik Huseklepp på Stadion. Jeg vil lese lange reportasjer om han i mandagens avis, ikke små notiser med miniskrift: «Tolouse -Le Mans 0-0. Huseklepp ble byttet inn det 89. minutt».

Tags: , , , , , , , , ,

Kommentarer