Vinner Brann mot et svekket Viking-lag?

bilde

Viking er en klubb med stolte tradisjoner og store ambisjoner. Alt annet enn medaljeplass blir sett på skuffende tabellplasseringer. Siden nestenedrykket i 2006, har Viking derfor brukt store ressurser på å styrke stallen. Spillere som Ødegaard, Steenslid og Fillo er handlet inn for betydelige summer, mens spillere som Ijeh, Myhre og Sokolowski sørger for at lønnsnivået i klubben er betydelig høyt.

Før 2008-sesongen ble det snakket om gull. Men noen medaljestrid ble de til alle Viking-supporteres store skuffelse aldri involvert i. Fjorårets 6. plass og årets forløpige 10. plass, er ikke i nærheten av hva siddisene forventer av laget sitt. Misnøyen mot Uwe Rösler har lenge ulmet i Stavanger. Mindre trykk mot den tyske treneren blir det neppe etter at Bryne og Mons Ivar Mjelde sendte de ut av cupen.

Vanligvis er jeg ikke spesielt opptatt av Viking, men siden Brann skal møte dem i neste serierunde spekulerer jeg i om cup-exiten vil bety noe for søndagens kamp. Vil Brann møte et revansjesugent Viking-lag? Eller vil Brann møte et lag i fritt fall, et lag med synkende moral og liten tro på egne ferdigheter?

Jeg tror det siste. Hvis vi ser bort fra åpningskampen mot Odd, har Viking en rekke med skuffende resultater bak seg. Niang og Ijeh har sluttet å score, Ødegaard har havnet på benken, mens Thomas Myhre tabber seg ut med ujevne mellomrom.

Viking er ikke god om dagen, og Brann har gode muligheter for å hente hjem tre poeng fra oljebyen.

Men hva kan vi forvente av Brann? De kan være smarte og dyktige i en kamp, for så å opptre uten mål og mening i den neste. Fadesekampene har kommet såpass ofte denne sesongen at forventningene alltid er avmålte før en bortekamp.

Denne gangen er jeg imidlertid optimist. Brann har faktisk vunnet tre av de fire siste kampene.

Brann er på vei opp. Viking er på vei ned. Det lover godt. Eller hva tror du?

Tags: , , , , , , , , ,

Kommentarer