Middelhavsfarer eller topplag?

bildeFredrikstad har ikke taklet suksessen de opplevde i 2008. Fjorårets sølvvinner har i år slitt tungt, og ligger i øyeblikket på en 11. plass. Det kommer ikke som noen overraskelse. Innad i klubben har det i hele år vært turbulens.

Før sesongen ansatte de Tor Kristian Karlsen som ny sportsdirektør. De fleste trodde det var et scoop. Karlsen er nemlig en respektert mann og har enorme kunnskaper om fotball. Men allerede etter noen uker kom han i konflikt med suksesstrener Anders Grönhagen. Det ble en maktkamp som Tor Kristian Karlsen ikke kunne vinne. Karlsen trakk seg allerede i januar.

Siden har det vært flere småkonflikter i klubben. Gashi har blåst ut sin frustrasjon. Wehrman har fortsatt sutringen. Supporterne har aksjonert. Treneren har blitt sykemeldt og ledelsen har håndtert Bosman-situasjonen i klubben på arrogant og klønete vis. I mars hadde Fredrikstad hele 11 spillere som hadde kontrakter som gikk ut i løpet av året.

Fredrikstad på hjemmebane skal være en overkommelig oppgave for Brann. Siden Fredrikstad rykket opp i eliteserien i 2003 har Brann vunnet de fleste hjemmekampene mot østfoldingene. Kun én gang har FFK klart å ta poeng på Brann Stadion de fem siste årene, og det var i gullsesongen til Brann.

Brann kan i kveld klatre opp på fjerdeplass på tabellen. Hvis de vinner mot Fredrikstad, kan de igjen kalle seg et topplag. Med seier kan vi omsider slå fast at Steinar Nilsen har fått et visst grep på det arbeidet han utfører her i byen. Kampen kan bli sesongens vendepunkt.

Men blir den det? Brann har vært i liknende situasjoner tidligere i sesongen, ikke lykkes. Anders Pamer i BT skriver det slik på lørdag: «Men det er blitt slik at hver gang man har speidet oppover tabellen og begynt å regne litt og studere terminlisten, har Brann sviktet.»

Svikter Brann igjen? Eller blir dette sesongens positive vendepunkt?

Tags: , , , , , , , , ,

Kommentarer