Slik vinner Brann

bildeBortebane. Kunstgress. Odd Grenland. Det er ikke akkurat musikk i en Brann-supporters ører. Det lukter tap lang vei. Under normale omstendigheter ville jeg neppe satt penger på en Brann-seier, men med ukens store kjøp har jeg blitt optimist. Jeg tror Brann avanserer.

Selvfølgelig under forutsetning at Brann-spillerne nå har lært at en fotballkamp starter i det dommerne blåser i fløyten for første gang. Det er da man umiddelbart skal løpe, duellere og vise vilje til å vinne, ikke 45 minutter seinere når motstanderne har opparbeidet seg ledelse og selvtillit.

Selv om Brann er en langt større og langt mer attraktiv klubb enn Skiens-laget, er Odd per dags dato et bedre fotballag enn Brann, hvilket vi fikk erfare i mai da Odd lekende og lett vant over et måpende Brann-lag. Fagermo har klart å lage gull av gråstein. Fiaskoer som Kovacs og Brenne er blitt stjerner under hans ledelse. Kanskje fordi han har bygget opp et lag med et krystallklart spillemønster? Odd er definitivt årets store overraskelse i eliteserien.

Likevel har jeg tro på guttene våre i denne kampen. Løsningen, tror jeg, blir å ligge lavt og kompakt, og vente på den rette kontringsmuligheten. Når Brann tidligere i sesongen har forsøkt denne resepten, har de fort blitt gjennomskuet. Den lange ballen opp til Huseklepp – vårt eneste offensive aktivum – har blitt for lett å lese.

Men med Guastavinos inntreden i laget blir ikke Brann like forutsigbar. Både Huseklepp og Guastavino er gode en mot en, og begge kan skape muligheter på egenhånd. Det er rett og slett to fantastiske spillere. Jeg gleder meg virkelig til å se hva de to driblefantene kan stelle i stand.

Nilsen bør satse på en 4-4-1-1-formasjon, der Guastavino opptrer i rommet bak Huseklepp.

Jeg tipper Brann-seier. Hva tror du?

Tags: , , , , , , , , ,

Kommentarer