En skandale!

bildeBrann blir nok en gang grundig ydmyket på bortebane. 5-1 er grusomme siffer og forteller oss at Roald Bruun Hanssens handlerunde bør fortsette. Det er for mange spillere på årets Brann-lag som varierer for mye i prestasjonene. Hva var det Austin drev på med i dag? Finnes det en mer primitiv back enn Sævarsson? Pasningene til Jaiteh, taklingene til Bakke og straffene til Bjarnason – det holder ikke. Brann er per dags dato ikke gode nok og Odd Grenland (tvi) vant kampen helt fortjent.

Men det som opprører meg er ikke tapet, men hvordan det skjedde. Først og fremt hvordan Odd Grenland (tvi) scoret sitt andre mål. Det kom på en sjelden skandaløs måte. Mens Håkon Opdal lå nede med skade, scoret Kovacs (tvi) Norgeshistorien kjipeste mål. I stedet for å vise god sportsånd og stoppe spillet, trillet Kovacs (tvi) ballen i det åpne nettet. På sidelinjen stod usportslige Fagermo (tvi) og jublet, mens han i stedet burde kommandert laget sitt til å lage et selvmål. En skam. En skandale.

La oss legge til at skaden til Opdal – og skaden til Fakiri – kom etter en corner der Kovacs (tvi) meide ned det som var i straffefeltet, uten at dommer Brage Sandmoen fikk det med seg. Det i grunnen svært lite dommeren fikk med seg i dag. Når ikke Odd Grenland (tvi) tok ansvar ved den andre scoringen burde i hvert fall Sandmoen ha gjort det. NFF og Fairplay-begrepet er med dagens dømming blitt en vits.

Tags: , , , ,

Kommentarer