Han gjør oss stolt

bildeI dag vil jeg starte med å gratulere Erik Huseklepp som spilte en strålende landskamp på onsdag. Han har gjør hele byen stolt med sitt eminent spill og gode humør. Sammenlikningene med Kniksen har vært mange, og blir neppe mindre etter det historiske målet mot Skottland – første gang en bergenser scorer på landslaget siden nettopp Kniksen. Det er ikke rart at Huseklepp kalles for «Bakeren», mannen som alltid leverer varene.

Jeg vil også takke Bjørn Dahl som har forlatt Idrettsveien og satt kursen mot Hønefoss. Han kom til Brann nesten ved en tilfeldighet. Da Soma ville tilbake til Rogaland like før 2006-sesongen, var Dahl en del av prisen som Viking betalte for Soma. Det ble en meget god handel for Brann. Osingen stjal aldri de store overskriftene, men han vil likevel, for evig og alltid, bli husket for sin tid i Brann. Han var en av dem som brakte gullet hjem til Bergen.

Det har i det hele tatt vært en begivenhetsrik uke: En ny søramerikaner er på vei til byen (Joel Carli), Azar Karadas er på vei tilbake fra skade, og i går så jeg Guastavino på Akvariet. Det siste er jeg spesielt opptatt av, ikke det at Guastavino er interessert i maritime miljøer, men at han trives i Bergen. Krokodiller og pingviner på Nordnes, sammen med kone og barn, kan være en god begynnelse. Det er viktig at han finner seg til rette. De forrige uruguayanere i Brann (Egurén og Lago), ble ikke lenge i byen. Men det er kanskje enda viktigere at kona hans finner seg til rette. Vi husker jo hvordan det gikk med Ramiro Corrales og Alonso Solis.

Når overgangsvinduet stenger i slutten av måneden, kan Guastavino være mannen vi må sette all vår lit til. Huseklepp kan bli solgt når som helst. Brann har neppe hatt en hetere salgsvare enn det Huseklepp er akkurat nå.

Men enn så lenge så gleder jeg meg vanvittig til å se Huseklepp og Guastavino spille sammen. Hvis begge to har dagen, kan kampen mot Strømsgodset bli en fest av de sjelden. Det er fryd å se fotball når Huseklepp og Guastavino er involvert i spillet.

Tror du Brann klarer å reise seg igjen etter ydmykelsen i Skien?

Tags: , , , , , , , , , , , , , , ,

Kommentarer