En herlig aften

bildeDet ble til slutt en herlig aften på Brann Stadion, og hvem hadde trodd det da den første halvtimen var passert? Da så det ut som spillerne fortsatt var plaget av stortapet i Skien. Spillet var urytmisk og rotet, og det var ingenting som bar bud om sprudlende angrepsfotball og fire mål.

Men jeg satt hele tiden med en god følelse. Brann er tross alt et av eliteseriens sterkeste hjemmelag, og før dagens dyst hadde de scoret i 29 seriekamper på rad. Dessuten vet vi fra tidligere kamper at Huseklepp før eller siden drar seg fri. Sjansene kommer. Guastavino viste også glimt av klasse og Jaiteh og Einarsson så ut til å samarbeide utmerket på midten.

Så eksploderte det da til slutt. Etter en oppløftende avslutning av første omgang, tok det helt av i andre. Og som vanlig var det Erik Huseklepp som tok ansvar. I løpet av et kvarter sto landslagsspilleren bak to mål og to målgivende pasninger. Hvilket er unikt bra, spesielt med tanke på all oppmerksomheten han har fått denne uken. «Bakeren» leverer gang på gang. Han har så langt denne sesongen 11 mål og 11 målgivende. Det er bare å bøye seg i støvet.

Heldigvis har Brann fått en ny klassespiller. Guastavino er i likhet med Huseklepp en teknisk begavelse. I dag fikk han vist litt av det som bor i ham. Når medspillerne blir bedre kjent med hans spillestil, tror jeg vi kan forvente enda mer av ham, og jeg tror at Brann vil bli et enda bedre lag. Brann kan gå spennende tider i møte. Da må imidlertid noe gjøres med den katastrofale borteformen.

For hvis sesongen fortsetter slik den hittil har forløpt seg, venter nye skuffelser, på fremmed gress, på kunstig gress. Men det får vi ta når den tid kommer. Neste kamp er også på hjemmebane. Brann nærmer seg bronseplassen.

Tags: , , , , , ,

Kommentarer