Et bedre lag

bildeDet er mange som ikke er fornøyde med Brann i år. Når de taper, ja, så stinker de, og når de vinner, gjør de det uten spektakulært spill. Suksessen i 2007 har altså gjort publikum kravstore, kanskje bortskjemte. Det forventes både tre poeng og høy underholdningsverdi i nesten hver eneste kamp.

Spillere som i 2007 fikk den lønnen de fortjente, er i dag overbetalte luksusspillere som burde vært gitt gratis til Løv-Ham eller Sogndal, sies de i kriker og kroker av byen. Det eneste som virkelig gjør seg fortjent til lønnen, i følge de misfornøyde, er Erik Huseklepp. Spilleren som mange av de samme mente fikk altfor god lønn da han signerte ny kontrakt i 2007.

Jeg er litt misfornøyd selv, ikke minst med det Brann presterer på bortebane, men hvis jeg ser på det store bildet har Brann hittil prestert som forventet, ja, kanskje i overkant. Ressursene til spillerkjøp har helt siden gullet ble hentet hjem, vært betydelig mindre enn i årene 2004 -2007. I den perioden fikk Brann nesten alle de spillerne de pekte på. Lommebøkene til guttene i Hardball var vidåpne. Så selv om Brann også signerte spillere som ikke var gode nok for laget (Sjøhage, Walde, Monkam, Ludvigsen), kunne de leve med det. I dag er situasjonen annerledes. Finanskrisen og et til tider betent forhold til Hardball har gjort Brann til en sinke i det vanskelige overgangsmarkedet, og Brann bør treffe hver gang de klarer å hoste opp noen millioner (fra Hardball eller Mohn). Brann har ikke råd til å kjøpe benkeslitere.

Så sett i lys av dette, og ikke minst, den svake sesongen de hadde i fjor (åttende plass), er det grunn til å se seg fornøyd med Brann så langt denne sesongen. Brann er blitt et bedre lag. De er på rett vei (fjerde plass – tre poeng unna pallplass).

Tags: , , , , , , ,

Kommentarer