Hvem bør spille på midten?

bilde

Den lagdelen som kanskje har fungert dårligst denne sesongen er etter min mening den sentrale midtbanen. Jada, jeg vet at forsvaret har vært ute å kjøre ved flere tilfeller, men der har feilene ofte at vært av den personlige typen. På midten av banen har problemene vært av mer omfattende karakter, og til tider vanskeligere å få øye på enn for eksempel tabbene til Sigurdsson.

Pasningene går oftere på tvers og bakover, i stedet for raskt og presist fremover på banen. Presset på ballfører har til tider vært for slapt, og samhandlingen har ikke vært tilfredsstillende. Midtbanen har gjort jobben til ørnene vanskelig. De scorer for sjelden (tilsammen 5 mål) og har få målgivende pasninger (tilsammen 2 assist). I det hele tatt savner jeg en midtbane som evner å dominere en kamp i større grad, slik for eksempel Thioune gjør det i Molde.

Til spillernes forsvar må det nevnes at Nilsen sjelden gir de samme tillit over lengre tid. Han rokerer ofte. Det er sjelden at samme duo spiller to kamper på rad ved siden av hverandre. Hele seks ulike konstellasjoner har Nilsen brukt. Dette har vært den sentrale midtbanen så langt denne sesongen:

Austin – Fakiri (4 ganger)

Austin – Bakke (4 ganger)

Austin – Jaiteh (3 ganger)

Einarsson – Jaiteh (4 ganger)

Einarsson – Bakke (1 gang)

Jaiteh – Bakke (7 ganger)

21 serierunder + to cupkamper (Lyn og Odd)

Vi ser at Jaiteh i tospann med Bakke ser ut til å være den fortrukne duoen. Det er også den mest suksessrike. Brann taper nemlig ikke når Bakke og Jaiteh spiller på lag. På de syv kampene de har hatt sammen har Brann vunnet seks ganger og spilt uavgjort en gang.

Når alle spillere er tilgjengelige, bør det altså ikke være noen tvil om hvem Nilsen bør satse på. Eller hva mener?

Tags: , , , ,

Kommentarer