Reiser Brann seg?

bilde

Bakke og Holmvik erstatter etter all sannsynlighet Einarsson og Sævarsson på søndag. Begge deler liker jeg, spesielt det at Bakke skal danne den sentrale midtbanen sammen med Tijan Jaiteh. Som jeg påpekte i forrige uke har ikke Brann tapt med denne midtbanekonstellasjonen. Jaiteh og Bakke har spilt sammen i syv kamper denne sesongen, og statistikken forteller at de i de syv kampene har Brann vunnet seks ganger og spilt uavgjort én gang.

Eirik Bakke har i år vært hardt kritisert. Det er mange som mener at han ikke er god nok for Brann. Det er jeg ikke enig i. Tvert imot, jeg mener at han er en av Branns viktigste menn.

Jeg er imidlertid enig at han ikke er i nærheten av det nivået som han holdt i 2001 da han spilte semifinale i Mesterligaen. Jeg er også enig at lønnen hans ikke står i forhold til prestasjonene han har bidratt med i årets sesong. Men disse faktorene handler om forventninger, ikke det han faktisk leverer på banen, hvilket er mer enn godt nok til å forsvare en plass blant de utvalgte.

Bjørnar Holmvik er en annen mann som vi hadde store forhåpninger til. Dessverre var han ikke nærheten av å innfri i de første kampene for Brann. Det var tydeligvis noe annet å spille for et lag i medgang enn et lag som i vår slet kraftig. Det gikk som det måtte gå, unge Holmvik havnet på benken.

Nå har han sakte men sikkert kjempet seg tilbake. Formen hans er stigende, mens Sævarssons er dalende. Et naturlig bytte. Med Holmviks entré i laget kommer ikke Brann til å miste ballen like lett som på mandag. Holmvik har normalt en god pasningsfot, og jeg håper den er riktig innstilt på søndag klokken 20.00.

For selv om jeg stiller meg positiv til byttene, er jeg ikke sikker på om Brann vinner. Hvordan kan jeg være det med den formen som Brann har vist på fremmed gress? På de fem siste kampene utenbys har Brann tatt to fattige poeng, i tillegg kommer det grusomme tapet mot Odd i cupen. Brann har rett og slett vært elendige på bortebane.

Men en gang må det snu. Kanskje det skjer mot Start? Etter et tap pleier nemlig Brann å vinne. De tapte mot Strømsgodset i juni, men fulgte opp med seier mot Lyn. De tapte mot Stabæk (29.09), men vant i neste kamp mot Fredrikstad. De tapte borte mot Molde, men vant hjemme mot Bodø/Glimt. De gikk på en kjempesmell mot Odd, men vant lett over Strømsgodset i påfølgende kamp.

Brann er i følge den statistikken dårlig i annenhver kamp. Brann reiser seg normalt etter å ha fått seg en på trynet. Problemet er at denne gangen, mot normalt, kom tapet på hjemmebane. Kan de da, mot normalt, vinne på bortebane?

Av en eller annen merkelig grunn er magefølelsen min god. Tror jeg satser en liten sum på Brann denne runden. Hva med deg?

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Kommentarer