Hvem bør skiftes ut?

bilde

Nilsen må gjøre forandringer før Odd-kampen. Brann kan ikke stille med det samme mannskapet og den samme taktikken som sist og tro at de kan forbedre seg radikalt. Noe må gjøres, faktisk er det veldig mye som må gjøres. Men i løpet av en uke har Nilsen selvfølgelig begrenset med virkemidler – kondisjonen til enkelte av spillerne blir for eksempel ikke bedre på så kort tid. Det skal likevel være mulig å gjøre markante forandringer, ja, hvis Nilsen har evnen til å motivere, hvis han innehar de pedagogiske egenskapene som gjør at spillerne omsetter hans teorier i praksis.

Fortsatt har Nilsen styrt Brann-skuten såpass kort tid at mange av oss er villige til å tilgi både en og to og tre blundere. Han overtok tross alt et lag i krise, et lag som gikk fra heder og gull til tap og tull. Gullballongen sprakk, og Brann forsvant ut av cupen (8-0), og klarte aldri å kvalifisere seg verken til Mesterligaen eller UEFA-cupen. I løpet av høstsesongen (de 13 siste serierundene) tok Brann fattige 13 poeng.

Men alt dette skjedde for lenge siden. Nilsen har hatt mer enn nok tid på seg til å gjøre grep. Derfor er det ikke urimelig at supporternes skarpe og kritiske blikk i økende grad retter seg mot den sympatiske nordlendingen. Nilsen nærmer seg en liten tentamen. Brann er byens stolthet, det er en del av identiteten vår, og da forventer vi langt bedre spill og resultater enn det som er vist den siste tiden. Brann er en storklubb, de skal underholde, de skal skape lidenskap og entusiasme.

Hjelper det å skifte ut noen av spillerne som underpresterte mot Aalesund? Har det noe å si om det er Austin eller Jaiteh som spiller på midten? Har det noe å si om det er Sævarsson eller Holmvik som spiller på backen? Har det noe å si om det er Sigurdsson eller Onstad som spiller i midten?

Hva mener du? Hvilke forandringer bør Nilsen gjøre?

Tags: , , , , ,

Kommentarer