Hva er det med Brann og unge talenter?

bildeBrann er den klubben i den norske eliteserien som bruker færrest norske spillere under 23 år. Norsk Toppfotball deler ut knapt 6,5 millioner kroner til toppklubbene, basert på hvor mange unge spillere de bruker. Brann er den klubben som får minst penger, kun 13.000 kroner. Det er det ikke så mye å skryte av, i hvert fall hvis vi sammenlikner Brann med Vålerenga. De får over 600.000.

At Brann er jumbo på denne ungdomslisten er ingen overraskelse. Det har vært påpekt utallige ganger Branns manglende evne til å få frem unge spillere. Noen vil kanskje begrunne den svake satsingen på lokale talenter med at Brann er en storklubb med enorme forventninger fra et kravstort publikum. I denne byen kreves det resultater til enhver tid, Brann har derfor ikke tiden og tålmodigheten til å la de unge vokse seg frem til å bli etablerte og rutinerte spillere.

Vi supportere møter oss selv i døren rett som det er. Vi vil ha inn unggutter fra byen og omegn, men vil ikke at det skal koste oss ett eneste poeng. Det var flott å se Matias Møvik i aksjon på mandag, men jeg tipper at det var flere enn meg som plutselig savnet Erik Huseklepp da Odd begynte å trykke på i sluttminuttene.

Det skal likevel være mulig for Brann å gi norske spillere under 23 år sjansen oftere . De bruker tross alt cirka syv millioner kroner i året på talentutvikling. Andre storklubber som Viking og Vålerenga klarer det jo. Den suverene mesteren Rosenborg klarer det. Hvorfor klarer ikke Brann det?

Hva er det med Brann og unge, lokale talenter?

Tags: , , , , , , , ,

Kommentarer