Det lukter tap lang vei

bildeBrann spilte til tider strålende fotball mot Odd. Innsatsen var høy og viljen var stor. Hele fire mål klarte de å putte mot et av Tippeligaens beste lag. Sett på bakgrunn av den kampen, er det grunn til å tro at Brann kan bite fra seg i Tromsø også. Men det gjør jo vi ikke sånn uten videre. Etter 26 serierunder av 2009-sesongen vet vi at Brann har store problemer med å vinne to kamper på rad.

Vi vet også at Brann er et helt annet lag på bortebane enn det de er på Brann Stadion. Det er som om alle bevegelser stopper opp, som om pasningene bevisst har feil adresse, som om motstanderens mål er en fjern planet. Brann har en rekke med elendige kamper på fremmed gress. Søvndyssende å se på for den nøytrale seer, rødmende pinlig å se på for ekte Brann-suportere.

De dårligste prestasjonene har kommet på kunstgress. Når Brann-spillerne trakker ut på det underlaget – som absolutt alle andre fotballspillende bergensere elsker – er det som om rullegardinene går ned hos samtlige, samtidig. På de elleve siste kampene på kunstgress har Brann tatt fattige fire poeng.

Vi vet også at Brann gjerne sliter med å vinne kamper lang nord i landet. På de fire siste seriemøtene i Tromsø har Brann klart å kapre til seg to små poeng.

Nei, det lukter ikke akkurat seier til Brann på søndag.

Men se, noe har skjedd. Brann-spillerne har erkjent at noe må gjøres, for eksempel å trene på kunstgress før kamper som skal spilles på kunstgress. Kan dette gjøre utslaget, mon tro?

Hva tror du? Vinner Brann mot Tromsø?

Tags: , , , , ,

Kommentarer