Hvem bør spille i midtforsvaret?

bildeHelt siden Ragnvald Soma plutselig flyttet til Stavanger i forkant av 2006-sesongen, har de lojale og hardtarbeidende islendingene Kristjan Örn Sigurdsson og Olafur Örn Bjarnason, også kalt ørnene, mer eller mindre vært Brann faste midtstopperpar. Deres langvarige suksess i Branntrøyen har vært noe uventet.

Sigurdsson, som vi ble kjent med som en høyst middelmådig back, gikk fra å være en av Branns svakeste til å bli en av Branns beste spillere da han flyttet seg et par meter innover på banen. Han utmerket seg spesielt i årene 2006 og 2007, da var det internasjonalt snitt over spillet hans.

At Bjarnason har spilt fast på Brann siden debuten i 2004 er også overraskende. Han er ikke spesielt rask og har etter hvert nådd en alder der fotballspillere flest har en nedadgående kurve. Han ble dessuten ikke satset på i 2008. Da var Azar Karadas blitt lovet en plass i midtforsvaret, og Bjarnason, og i blant Sigurdsson, måtte vike til side. Men etter at Brann gikk på den ene smellen etter den andre, og blant annet tapte 8-0 for Molde, ble ørnene gjenforent.

Og siden har de spilt sammen, selv om Bjarnason ikke har blitt raskere med årene, og selv om Sigurdsson har vært direkte ansvarlig for mange av Branns baklengsmål.

Men nå har duoen blitt splittet. Kristian Flittie Onstad har omsider fått sjansen og gjort det bra i de kampene han har vært med i. Bør han få fortsette, og på bekostning av hvem?

Bjarnason har rutinen og overblikket, men representerer ikke Branns fremtid. Sigurdsson har lagt de personlige feilene bak seg, men har ikke skrevet under ny kontrakt for Brann. Kan han være på vei bort? (Var det Sigurdsson Andresen var på jakt etter da han overvar Brann-Odd?)

Hva mener du? Hvem bør danne Branns midtforsvar i de tre siste kampene?

Tags: , , , , , ,

Kommentarer