Tre på rad?

bildeDet er bemerkelsesverdig hvor fort det snur i fotball. Høsten 2007 gikk det meste på skinner for Brann. Støtten fra Hardball var nesten grenseløs. Det var alltid fullt på Brann Stadion. Brann tjente millioner på salg av drakter og supportereffekter. Mons Ivar Mjelde var årets trener. Martin Andresen var en av Bergens aller største helter. Fremtiden var lys og vennlig.

To år seinere er det meste forandret. Hardball og andre investorer tenker seg om både en og to og tre ganger før de hjelper Brann med nye spillere. For hver hjemmekamp øker antallet med tomme seter. Draktsalget har stupt og Brann-butikken i Galleriet skal legges ned. Mons Ivar Mjelde er involvert i Addecoligaens bunnstrid, mens Martin Andresen er «hatet» i Bergen by.

Herr Andresen har lagt bak seg to vanskelige år i Oslo. Han har ikke hatt suksess med prosjektet sitt i Vålerenga. Ikke før nå. Etter at han selv sluttet å spille, har Vålerenga fått et kraftig oppsving. De har begynt å vinne kamper igjen, og klubben blir hyllet for sin satsing på unge spillere. Moa, Mos, Singh, Fellah, Nouri og Leigh har alle bemerket seg i positiv retning. Spesielt i det siste. Vålerenga har vunnet fire av de fem siste kampene og kommer til Bergen med en solid dose selvtillit.

Det blir neppe noen enkel oppgave for Brann å møte de unge, sultne og løpssterke ungguttene til Vålerenga. Men Brann har også en brukbar periode bak seg, og i motsetning til Vif, har Brann både medalje og Europacup-plass å spille for.

Hvis Brann seirer, vil det ble første gang i år at de klarer å vinne tre seriekamper på rad. Men klarer de det? Jeg er usikker, nettopp av den grunn, at de ikke har klart en liknende bragd tidligere i år, at stabilitet har vært et fremmord hele denne sesongen.

La oss håpe på at Erik Huseklepp igjen har dagen.

Hva tror du?

Tags: , , , , , , , , , , , ,

Kommentarer