Seier i siste bortekamp?

bildeBrann sliter igjen med økonomien samtidig som støtten fra publikum og sponsorer er dalende. Det kan bli en tøff og vanskelig sesong neste år. Men aldri så galt at det ikke er godt for noe. Når vi ser på skattelistene (jo da, jeg har kikket på dem), og ser hva enkelte av Brann-spillerne tjener og har tjent de siste årene, kan viss en justering av lønnsnivået bare være sunt. Brann og andre eliteserieklubber har levd over evne.

Men jeg skal være forsiktig med å kritisere Brann for mye på dette punktet. Brann hadde neppe – aldri tør jeg på stå – vunnet gull i 2007 hvis de ikke hadde signert alle sine godt betalte stjerner, slik for eksempel Rosenborg neppe hadde vært like suverene i år uten kostnadskrevende spillere som Prica, Iversen, Stadsgaard og Lustig.

Selvfølgelig var det mange i Brann som gjorde en utmerket jobb i 2006 og 2007, men vi hadde ikke hatt den samme suksessen uten spillere som Azar Karadas, Eirik Bakke, Martin Andresen og Thorstein Helstad i stallen. Spillere som var svært dyre i drift.

Tabben var at Brann ikke klarte å forvalte topplaget de hadde bygget opp. Det raknet bemerkelsesverdig fort. Og dermed raknet økonomien også.

Utfordringen står i kø for Brann. Men ennå er det to kamper igjen av denne merkelige sesongen. Med seks poeng i møtene mot Lillestrøm og Rosenborg kan Brann få et nødvendig løft inn mot neste sesong. Det kan bli Europacup-plass.

Og seks poeng er langt fra usannsynlig. Rosenborg har ingenting å spille for og tester ut unge og urutinerte spillere. Først står imidlertid vår gamle fiende Lillestrøm og venter på oss. De trenger poeng for å være sikret en plass i neste års eliteserie. Lillestrøm fikk en skjev start på sesongen, og har helt siden mars spilt med ryggen mot veggen. Laget mangler klassespillere. Men det de mangler i kvalitet tar de ofte igjen med hard kjemping.

Dette blir ikke en kamp jeg setter penger på. Hjemme, uavgjort, borte. Alt virker like sannsynlig.

Hvem tror du vinner?

Tags: , , , , , , , , , , , , , , ,

Kommentarer