Hvem bør Brann kjøpe?

bildeSelv om Brann ikke har penger til å handle nye spillere, håper de å skaffe flere forsterkninger før neste sesong. Det er ikke noe nytt, verken at Brann jakter nye spillere, eller at det står null i budsjettposten spillerkjøp. Slik har det mer eller mindre vært siden 2002. Selv i de gylne årene 2004 – 2007, hadde Brann minimalt med penger til spillerkjøp. Det har hele tiden vært andre aktører som Chess, Trond Mohn og, ikke minst, Hardball, som har betalt gildet.

På forunderlig vis klarte likevel Brann å surne forholdet til sin aller største støttespiller, Hardball. Heldigvis er ikke det gamle suksessforholdet helt avsluttet. Hardball er fortsatt interessert i å samarbeide med Brann under de rette forutsetningene.

Det kan åpne for nye og etterlengtede forsterkninger. I dag kommer det frem at spillerne Brann ønsker er Erik Mjelde, Thomas Rogne, Tom Söderberg og Tore Reginiussen.

Erik Mjelde er en mann vi kjenner godt til. Han var en gang en ung og lovende bergenser på Brann. Men som så mange andre unge og lovende bergensere, ble han ikke satset på. Nå har han vokst som spiller og er blitt en av eliteseriens mest ettertraktede. Tenk en midtbanespiller som scorer mange mål. Han er hjertelig velkommen tilbake.

De tre andre spillerne som er nevnt, er alle midtstoppere. 19 år gamle Thomas Rogne har hatt en imponerende sesong i Stabæk, og er en mann for fremtiden. Perfekt investeringsobjekt for Hardball.

Tore Reginiussen er en gammel Steinar Nilsen-favoritt som drømmer om spill i det store utlandet. Kan fort velge en klubb på kontinentet fremfor Brann.

Tom Söderberg har jeg aldri sett, men jeg har hørt mye om ham. Det har seg slik at min bror var i Sverige for noen måneder siden og så nettopp Häcken spille. Da la han merke til en høy kar som minnet ham mye om Brede Hangeland. Han bør Brann kjøpe, sa han. Og kanskje bør de det?

Brann trenger forsterkninger. Men de har ikke råd til å ta en ny «Holmvik». Når Brann først skal bruke penger, må det de være hundre prosent sikre på at den nye mannen faktisk forsterker laget.

Først skal imidlertid sesongen avsluttets. Brann – Rosenborg. Det som burde vært en seriefinale, har blitt en parentes. Men Brann trenger en oppreisning etter de siste fadesene, en liten oppmuntring før vinteren setter inn.

Hvem bør Brann kjøpe?

Hvordan blir sesongavslutningen til Brann

Tags: , , , , , , , , , , ,

Kommentarer