Hvem var best på Brann i 2009?

[poll id=»2″]

Erik Huseklepp satt våre hjerter i Brann i 2009

På denne tiden av året pleier vi å debattere hvem som har vært sesongens beste Brann-spiller. I år er det liten vits å ta den debatten. Aldri har vel en spiller vært mer suveren enn det Erik Huseklepp har vært i år. Og det tror jeg både presse og supportere er hundre prosent samstemte i.

Det er imponerende av Erik Huseklepp å ta det enorme steget han har tatt. Vi skal ikke glemme at han stort sett var en benksliter i årene 2005 – 2008. Så sent som i hjemmemøtet mot Rosenborg i den 18. Serierunde i fjor (24. august), var han reserve. Først da Helstad ble solgt og Demba ble skadet fikk han forsøke seg som spiss. Selv om han ikke scoret så mange mål, gjorde han sine saker bra – ikke minst i hjemmemøtet mot Deportivo. På topp fikk han enda flere strenger å spille på enn på kanten.

I vinter trente han hardt på avslutninger, og etter en målfattig start på sesongen, løsnet det mot Lillestrøm. Siden har han ikke sett seg tilbake. Han har scoret 15 ganger, hatt målgivende 13 ganger, han har blitt en av Drillos favoritter, og blitt den første bergenseren som har scoret på landslaget siden Kniksen gjorde det i 1963.

Erik Huseklepp var Brann beste i 2009. Men hvem var nest best. Finnes det flere enn Huseklepp som fortjener ros og honnør?

Jeg holder en liten knapp på Hassan El Fakiri. Han har virkelig slått tilbake. Han hadde en tung og vanskelig sesong i fjor som var preget av skader og lite treningsgrunnlag. I vinter ble han erklært uønsket, og da Guntveit og Dahl ble skadet, ble han mot sin vilje flyttet fra midtbanen til backen. Det viste seg imidlertid kjapt å være en suksess. Til tross for manglende fart har Hassan El Fakiri løst sine oppgaver på utmerket vis.

Hvem mener du har vært de beste på Brann i år?

Tags: , , , , , , , , , , ,

Kommentarer