Er det realistisk å tro på gull innen to-tre år?

byggholt_104824c

Avisene er i disse dager fulle av årsoppsummeringer og tiårsoppsummeringer. I Brann-sammenheng er ikke det første så kjekk lesing, mens lesing om høydepunktene i perioden mellom 2000 og 2010 er langt hyggeligere. Det gir oss nok en grunn til å mimre over gullet i 2007. I den sammenheng er det naturlig å spørre om Brann kan gjenta den bedriften i den nærmeste framtid.  Hvis vi skal bygge på årets erfaringer er svaret nei. Brann sliter tungt både sportslig (25 poeng bak Rosenborg) og økonomisk (20 millioner i minus). Den aldrende spillerstallen har mistet gløden, og vinnerviljen som preget den i 2007, er borte. Den nye treneren har så langt ikke maktet å løfte laget, og det er ikke så mye som tyder på at han kommer til å klare det i den nærmeste fremtid. Brann har ikke råd til å signere nye spillere, og eventuelt gode hjelpere som Mohn og Hardball – guttene som finansierte gullet – engasjerer seg minimalt nå for tiden. Det er lite som tyder på at spillerstallen vil bli styrket. Tvert i mot. Det er mer som indikerer at stallen vil bli svekket. Erik Huseklepp har bare ett år igjen av kontrakten, og hvis Brann skal tjene gode penger på ham, må han selges i overgangsvinduet som åpner i januar.

Hvis vi skal vurdere Brann som en vanlig bedrift, ser altså ikke fremtiden lys ut. Men heldigvis er ikke Brann en helt vanlig bedrift. I 2002 var den økonomiske situasjonen langt verre enn det den er i dag. Gjelden var enorm. Det var ingen som trodde at Brann i løpet av få år skulle bli både cupmester og seriemester, eller at interessen for klubben skulle øke eller at Brann Stadion innen kort tid skulle få ny gressmatte og nye og kostbare tribuneanlegg.

Det skjer fort i fotball. Det vet Brann Bataljonens dyktige leder Frode Hellebø, og det er vel derfor han velger å være optimist. Han tror at Brann vil være tilbake i toppen innen kort tid.

–       Jeg tror det tar to-tre år. Sånt skjer veldig fort når det først skjer. Det gjelder å finne flyten, og får vi inn de rette spillertypene, så kan vi snart være der igjen, sier Herr Hellebø.

Sportsdirektør Roald Bruun-Hanssen mener ikke at det er urealistisk å tro på en ny snarlig opptur.

Hva tror du? Er det realistisk å tro på et nytt gull innen to-tre år?

Tags: , , , , , , , , , , ,

Kommentarer