Poeng på en dårlig dag

Det er mye positivt å gripe fatt i etter at den attende serierunden er unnagjort: Til tross for at Stabæk styrte kampen og ledet to ganger, klarte Brann å komme tilbake å sikre seg ett verdifullt poeng. Det vitner om god moral i spillergruppen. Poenget gir Brann følelsen av å være i flyten. De har nå spilt fire kamper på rad uten å tape, og en slik rekke av kamper uten tap har ikke Brann opplevd på over to år.

Vår viktigste mann, Erik Huseklepp, markerte seg med både scoring og målgivende pasning. Det var ikke tilfeldig at det skjedde nettopp i denne runden. Omsider var det grønt og flatt og fast på Brann Stadion, omsider hadde tekniske fotballspillere ordentlige arbeidsforhold på hjemmebane, og dermed kunne Huseklepp igjen markere seg.

Brann rykket dermed litt fra sine konkurrenter i bunnstriden, og hadde prestasjonen vært bedre ville jeg sagt at Brann nå kan se oppover på tabellen. Det vil jeg imidlertid ikke gjøre. Det handler fortsatt om å overleve. Hvis ikke NFF hadde utvidet eliteserien i 2009 til seksten lag, hadde Brann antageligvis styrt rett mot nedrykk. Nå er det først og fremst ultrasvake lag som Kongsvinger og Hønefoss gjør at håpet om eliteseriespill i 2011 er inntakt.

 Brann imponerte ingen med sitt spill.  Til tider ble de nesten rundspilt av Stabæk. Savnet etter Eirik Bakke og Petter Vaagan Moen var stort. Uten alle de beste tilgjengelig kommer nemlig Branns svakheter så altfor tydelig frem. Det er rett og slett flere på Branns lag som per dags dato ikke er gode nok for spill i den øverste divisjonen. En av dem er David Nielsen. Brann må for all del ikke gi ham ny kontrakt.

Men med alle de beste tilgjengelig, med en ny stopper på plass, med Erik Huseklepp i form, kan høsten bli langt hyggeligere enn det den var i går.

Tags: , , , , , , ,

Kommentarer