Håp for høsten

Når vi vet at Sportsklubben Brann omsetter for cirka 140 millioner kroner i året, når vi vet at klubben har støttespillere blant byens rikeste menn, er det smått utrolig at Branns egne supportere er de eneste som tar seg råd til å kjøpe inn nye spillere til klubben. Når det aller meste har raknet og er nede for telling oppe på Kniksens plass 1, er det de mest ihuga supporterne som gir nytt håp, og staker ut en ny kurs med satsingen på lokale talenter, noe som tidligere bare har vært vakre ord midtvinters.

Det forteller oss at Bataljonen og Softball ikke er som alle supportere, de virkelig mener noe med sitt engasjement, og de stiller krav til hvordan pengene de har samlet inn skal brukes. Arbeidet som Bataljonen ved Frode Hellebø, og Softball, ved Marit Voldsæter og Marius Larsen har lagt ned, står det respekt av. Hvis alt går i orden, kan Kevin Dure og Fredrik Haugen snart være klare for Brann. Det er gir håp om en ny og bedre fremtid der pengene brukes mer fornuftig, der det også satses på unge spillere fra distriktet.

Håp for høsten gir også låneavtalen som Brann har inngått med den ungarske klubben Ujpest.  Zsolt Korcsmár er omsider klar for Brann. Han var, som vi husker, på prøvespill fro Brann i januar. Da viste han styrke, teknikk, pasningssikkerhet og hodespill av høy klasse. Han kostet den gangen 2, 5 millioner kroner. Hardball var villige til å spytte i over halvparten, men avtalen strandet da Brann selv ikke klarte å spa opp én million. Synd, for med en skikkelig forsvarsspiller på plass fra første serierunde av kunne Brann lagt høyere på tabellen.

Korcsmár kommer seint, men godt. Med ham (og kanskje Fredrik Haugen) kan Brann for alvor begynne å klatre oppover på tabellen. Eller hva tror du?

Tags: , , , ,

Kommentarer