Signèr Fredrik Haugen nå.

 

Branns nye stjerne?

Når vi vet hvor elendig Branns økonomi har blitt styrt de siste årene, er det rart at ikke flere på Kniksens Plass nummer 1 har trukket seg fra sine stillinger. Er det ikke det folk pleier å gjøre når de innser at de ikke mestrer jobben sin? Pluss og minus, debet og kredit, det bør være oversiktelige og greie saker å forholde seg til. Nå er økonomien blitt så svak at Brann er satt under en form for økonomisk administrasjon av Norges fotballforbund. Alle nye utgifter utover 50.000 kroner må godkjennes av klubblisensnemnden i NFF.  

Hvis det ikke hadde vært for klubbens popularitet, for klubbens støttespillere, så antar jeg at det hadde gått med Brann slik det gjorde med Lyn. At Brann under de rådende forholdene i det hele tatt er kapable til å tilegne seg nye spillere, er en liten sensasjon. Men det har de altså, takk og lov, klart. Hardball og Chess har hjulpet klubben slik at de har kunnet låne midtstopperen Zsolt Korcsmár, mens Softball, supporternes eget lille investorselskap, har spadd opp en halv million til innkjøp av lokale spillere.

De aktuelle spillerne som Softball og Brann har satt sine øyne på er Løv-Hams Kevin Dure og Fredrik Haugen. Kevin Dure kjenner jeg ikke til, men Fredrik Haugen har jeg sett ved et par anledninger, og han er et stort talent som Brann bør signere umiddelbart før ryktene om hans fotballferdigheter når andre eliteserieklubber.

Fredrik Haugen er akkurat den type spillere som er sårt savnet i Brann-stallen. Jeg tenker ikke da på at han er ung og lokal, men at han tilhører den type kreative midtbanespillere som Brann ikke har hatt i stallen siden Martin Andresen løftet spillere som Helstad, Solli og Moen inn i landslagsvarmen. Fredrik Haugen har både teknikk og overblikk. Han har evnen til å vende opp og slå den forløsende pasningen frem til våre spisser. Jeg er ikke i tvil om at han ville gjort Erik Huseklepp til en enda bedre spiller.

Signèr han nå og la ham bruke høsten til å bli vant med nivået. Brann må gjøre som Vålerenga har gjort, utvikle sine egne stjerner. Alternativer finnes ikke, Brann har ikke penger, de kan ikke en gang drømme om spillere som Annan og Winsnes.

Sjekk målene og involveringene til Fredrik Haugen i hans forrige kamp mot Bryne.

Tags: , , , , , ,

Kommentarer