Ny seier?

Brann har på de fem siste serierundene kapret hele elleve poeng, og ligger på en tredje plass på formtabellen. Likevel har de bare klatret en liten plass opp på den ordentlige tabellen, fra trettende til tolvte plass. Avstanden opp til lag som Stabæk, Lillestrøm og Odd minker heldigvis for hver serierunde. Det føles jo litt bedre å være blant den gruppen av lag enn ressurssvake lag som Kongsvinger og Sandefjord. Det er bedre å være middelhavsfarer enn nedrykkskandidat.

Vi har i hvert fall klart å passere Molde, laget som har opplevd en enda større nedtur denne sesongen enn Brann. I fjor kom de på andre plass både i serien og cupen. De spilte attraktiv fotball, og mange mente at de på sitt beste var bedre enn Rosenborg, noe de ette hvert også beviste da de knuste dem 5-0 i kvartfinalen.

I år har det meste gått galt for blåtrøyene. De ligger til og med bak Brann på tabellen, og de røk ut av cupen allerede i tredje runde. De har bare vunnet fire ganger i løpet av de 18 første serierundene (én av seierne kom selvfølgelig mot Brann). Salget av Mame Diouf, skadene til Thioune og Pape Diouf, har rammet klubben hardt. Klubben er desperat etter poeng. Det blir derfor alt annet enn enkelt for Brann på søndag da de møter nettopp Molde. Ukens motstander er på sitt beste fortsatt et godt lag.

Molde kommer til å kjempe for livet, men jeg vil likevel karakterisere Brann som favoritter. Brann har gjort noe med motgangen de opplevde i vår. De har gjort flere viktige forandringer og er i flyten. Molde derimot har ennå ikke sett noe lys i tunnelen. Laget til Kjell Jonevret har ikke vunnet en seriekamp siden slo bortesvake Haugesund i den tolvte serierunden.

Når vi i tillegg vet at Molde var gjennom en tøff batalje i går (tap mot Stuttgart 2-3), tror jeg dette går veien. Hva tror du?

Tags: , , ,

Kommentarer