Kan Brann rykke ned?

Da Brann tok sommerferie etter den 14. serierunden, lå de på trettende plass, kun tok poeng over den utsatte fjortende plassen, kvalik. plassen. Siden den gangen har Brann unngått tap og kapret hele ni poeng. Likevel har de bare klatret opp én plass på tabellen, og er fortsatt faretruende nær den utsatte fjortende plassen. Det er bare tre poeng som skiller Brann og Hønefoss.

Nå er det ikke min vilje å male fanden på veggen, kun påpeke harde fakta: Brann er fortsatt dypt involvert i bunnstriden. Skulle Brann møte veggen og gå inn i en downperiode, vil nervene i Bergen by igjen være på høykant.

Og det kan meget vel skje. Brann har de fem siste serierundene hatt relativt lette motstandere. De har møtt lag nummer 15, 10, 11, 16, og 13 på tabellen.

De seks neste serierundene skal de møte lagene som i øyeblikket innehar disse plassringene på tabellen: 7, 6, 4, 3, 1 og 2.

På de seks siste kampene har Brann kapret tolv poeng. Hvis de sikrer seg tolv nye poeng på de neste seks kampene, kan vi avblåse krisen. Men kan Brann klare det når de skal møte lag som Rosenborg, Vålerenga og Tromsø?

Det positive er at Branns borteform er blitt langt bedre. Det er ikke lenger opplest og vedtatt at Brann skal komme slukøret og tomhendt hjem etter besøk i andre byer. Det negative er at hjemmeformen er betydelig svekket i forhold til foregående år. Brann har i år bare vunnet tre av ti hjemmekamper. Det er altså først og fremst på eget gress at Brann må heve prestasjonene.

Vi har noen dramatiske uker framfor oss.

Tags: , , , ,

Kommentarer