Bortelaget Brann

Blir det mer jubel på søndag?

Det hyggelige med dagens tabellsituasjon er at det for Brann er kort vei opp til en langt gjevere plassering enn den de innehar nå. Kun tre poeng skiller Brann og Lillestrøm som ligger på åttende plass. Det uhyggelige er at det også er kort vei ned til en langt verre tabellplassering. Som jeg har påpekt tidligere denne uken er det kun tre poeng som skiller Brann og Hønefoss som ligger på den utsatte kvalifiseringsplassen (Play off nedrykk).

Den tjuende serierunden kan avgjøre om Brann skal ta steget ut av bunnstriden eller om det fortsatt skal bli en nervøs kamp for å overleve. Hvis det verste skulle skje, at Brann taper mot Start og at Hønefoss og Molde vinner sine respektive kamper mot Kongsvinger og Viking, kan lesing av tabellen etter helgens serierunde bli en ubehagelig opplevelse.

Det store spørsmålet er om Brann kan fortsette sin fine rekke av kamper uten tap. Denne uken skal de møte Start på Sør Arena. Bortekamper var lenge nesten ensbetydende med tap. Men etter at Skarsfjord overtok hovedansvaret for byens stolthet, har Brann blitt et lag som de fleste hjemmelag bør frykte. Spillestilen som Skarsfjord har innført – kontringsfotball, og lange baller opp til Bakke (kort oppsummert) – fungerer bedre på bortebane enn hjemme i Bergen. Brann har sanket flere poeng på tre siste bortekamper enn på de tre siste hjemmekampene.

Selv om det ikke så slik ut på mandag da de ble ydmyket på det verste, blir Start en langt tøffere motstander for Brann enn det nedrykkskandidatene Sandefjord og Kongsvinger var. Før det skjebnesvangre stortapet (8-1), hadde Start vunnet tre kamper på rad. På søndag er de ute etter å revansjere seg, vise at kampen mot Vålerenga var et engangstilfelle. De stiller bedre rustet denne gangen. Sørlendingene var uten tre forsvarere mot VIF i forrige runde grunnet karantene. Mot på Brann på søndag får Knut Tørum tilbake Clarence Goodson, Hunter Freeman og Rolf Daniel Vikstøl.

Heldigvis kan Brann stille med alle sine beste. Det betyr, håper jeg, at Zsolt Korcsmár får sin debut. Han bør inn i midtforsvaret mens Rudolph Austin bør flyttes frem og overta Erik Mjeldes plass på den defensive midtbanen. Erik Mjelde bør igjen overta Guastavinos plass på den høyre kanten, mens Guastavino bør være jokeren som Skarsfjord kan benytte seg av hvis det skulle butte imot. I motsetning til David Nielsen og Cato Hansen har han hatt suksess med sine innhopp tidligere i år.

Erik Huseklepp har funnet formen. Petter Vaagan Moen scorer (nesten) på bestilling og Jan Gunnar Solli storspiller sentralt på banen. Det kan meget vel bli en ny trepoenger til Brann.

Fortsetter Brann å sanke poeng på bortebane? Hva tror du?

Tags: , , , , , , ,

Kommentarer