Fantastiske Huseklepp

Største siden Kniksen.

I går fikk Erik Huseklepp sitt definitive gjennombrudd på landslaget. To mål mot selveste Frankrike, som var ute etter å reise seg igjen etter VM-skandalen, er oppsiktsvekkende bra. I dag lyser navnet hans øverst i landets aviser. Den oppmerksomheten han nå får, fortjener han så til de grader. Veien fram til suksess på landslaget har nemlig var lang og kronglete.

Da Huseklepp var 16 år var det få som hadde troen på ham som fremtidige toppspiller. I 2001 ble han vraket fra juniorlaget til Fyllingen og sendt ned til tredjelaget, som ikke engang hadde trener. Men Huseklepp ga aldri opp, og i 2005, da Kvisvik forlot Bergen og Brann hadde skader på flere sentrale spillere, ble han Brann-spiller. Han gjorde seg rask bemerket. I den første hjemmekampen scoret han allerede etter 19 sekunder.

Det skulle likevel gå hele tre år før han ble fast på laget. Det skjedde først da Thorstein Helstad ble solgt og Demba var skadet. Da ble han, under sterk tvil, omskolert til spiss. Siden har han vært Branns beste, blitt landslagsaktuell, blitt landslagsstjerne, og den første bergenser som har scoret for Norge siden Kiksen i 1963.

Erik Huseklepp hadde for lengst vært utenlandsproff hvis han hadde valgt å bli Bosman-spiller. Det gjorde han imidlertid ikke. Før årets sesong skrev han under ny kontrakt med Brann. Han mener at de som har trodd på ham og gitt ham muligheten (Fyllingen, Hardball, Brann) skal få noe tilbake.

Nå kan han være på vei til en større klubb. Det er gode nyheter for Huseklepp, men ikke fullt så god nyhet for oss Brann-supportere. Det gjenstår ti kamper i eliteserien og Brann har ikke på noen som helst måte sikret seg fornyet kontakt. Uten Huseklepp kan den vanskelige 2010-sesongen bli enda tyngre.

Pengene som Brann eventuelt får vil neppe bli brukt på en erstatter. Branns økonomiske problemer er så store at de millionene som Brann eventuelt får for Huseklepp, vil bli brukt til å redde likviditeten.

Erik Huseklepp gjør en hel by både stolt og glad. Men nå kan han være tapt for oss. Klarer vi oss uten Huseklepp?

Tags: , , , , , , , ,

Kommentarer