Bør Haugen få sin debut i høst?

At Sportsklubben Brann har noen av landets beste supportere, har lenge vært en kjent sak. De støtter laget sitt i tykt, de støtter laget sitt i tynt. De heier i medgang, de kjemper i motgang. De er de som løfter laget frem, det er de som byr opp til fest, det er de som synger og gir ut CD’er med alle de kjente Brann-sangene.  Det er de som gir klubben identitet.

 Nå har noen av dem tatt engasjementet ett steg lenger, kritiske ord har blitt til positiv handling Når klubben selv ikke er i stand til å kjøpe inn nye spillere, er det utrolig nok, og for første gang i historien, klubbens egne supportere som kjøper inn en ny spiller til klubben, og som samtidig staker ut kursen for fremtiden, Brann skal satse mer på unge og lokale og talentfulle spillere.

Softball som drives av Marius Larsen, Bataljonens leder Frode Hellebø og komiker Marit Voldsæter, har finansiert kjøpet av Fredrik Haugen. Overgangssummen er hovedsakelig basert på  inntektene av konserten som ble holdt 15. februar i år og på salget av CD’en som ble laget i etterkant av dette arrangementet. Alle som har handlet CD’en, alle som var på konserten, kan altså med god samvittighet skryte av at de har vært med på å betale Branns nye spiller. I tillegg må det nevnes at Azar Karadas har bidratt med et betydelig beløp.

Organisasjonen Brann bør være både takknemlige og flaue. Takknemlig for at supporterne trer støttende til. Flaue over at de ikke har klart å finansiere dette på egen hånd, flaue over det økonomiske rotet, underskuddet, krisen, over at de at alle nye utgifter utover 50.000 kroner må godkjennes av klubblisensnemnden i NFF.

Fredrik Haugen kan få sin Brann-debut neste måned, eller så leies han ut til Løv-Ham resten av denne sesongen.

Jeg mener at Fredrik Haugen må satses på umiddelbart. Haugen har kvaliteter som er sårt savnet i årets Brann-lag. Som jeg skrev i en blogg 27. juli: ” Han tilhører den type kreative midtbanespillere som Brann ikke har hatt i stallen siden Martin Andresen løftet spillere som Helstad, Solli og Moen inn i landslagsvarmen. Fredrik Haugen har både teknikk og overblikk. Han har evnen til å vende opp og slå den forløsende pasningen frem til våre spisser. Jeg er ikke i tvil om at han ville gjort Erik Huseklepp til en enda bedre spiller.”

Hva mener du? Bør Haugens satses på allerede i høst?

Tags: , , , , , , ,

Kommentarer