Fortvilende

Dette er ikke Norges farligste spiss.

Helt siden den første serierunden har Brann hatt store problemer, både foran og bak på banen. Selv om det er bedre fasong over laget nå, vedvarer dessverre mange av de samme problemene som vi så i mars. Helt bakerst sprer Opdal usikkerhet rundt seg. Backene er på sitt beste ordinære. På kanten glimter Guastavino til med noen fine vendinger, og i dag en fin scoring, men til det kjedsommelige velger han vanskelige og egoistiske løsninger. Helt på topp har vi en spiss som ikke er en spiss, som ikke er i nærheten av å være målfarlig. På benken, ingen jokere.

At Brann likevel klarer å hente poeng i ny og ne, handler om den andre halvparten laget, om spillere som Austin, Solli og Huseklepp som presterer i kamp etter kamp, spillere som har det lille ekstra. Det handler også om Rune Skarsfjord. Steinar Nilsens gamle assistent viser seg å være en kapasitet. Han har en klar plan med det han driver, og han har satt erfarne og sentrale spillere i posisjoner der de trives.

Selv om det langt i fra var godt nok det vi så i dag, var Brann, tross alt, betydelig bedre mot Strømsgodset enn det de var mot Start. Men med tanke på hvilke lag Brann skal møte i de neste serierundene, Viking, Tromsø, Rosenborg og Vålerenga, er det fortvilende at de ikke klarte å holde på ledelsen som de opparbeidet seg i første omgang. Nok en gang fikk Brann et kontringsmål i mot seg, og nok en gang var Birkir Sævarsson innblandet i et av Branns baklengsmål. Det er han forbausende ofte.

Kampen for å overleve fortsetter.

Tags: , , , , , ,

Kommentarer