Huseklepp som spiss?

Best som spiss.

Noe av det første Rune Skarsfjord gjorde som my hovedtrener for Brann var å flytte Eirik Bakke opp fra midtbanen til angrepet. Det var et dristig trekk. Steinar Nilsen gjorde det samme på slutten av 2009-sesongen, uten at det ble sett på noe genialt. Denne gangen ble det imidlertid en umiddelbar suksess. I 4-2-3-1-formasjonen til Skarsfjord fungerte Eirik Bakke perfekt som oppspillspunkt. I flere kamper.

Men så sluttet suksessoppskriften å fungere. Midtstoppere rundt omkring i landet forstod at Eirik Bakke ikke hadde så mange strenger å spille på som spiss. Hvis Bakke ikke vant hodeduellene, ja, så var det ikke så mye igjen av hans spissferdigheter. I de tre siste kampene har Eirik Bakke vært usedvanlig anonym. Vi har mest lagt merke til han på grunn av hans albuebruk og kjefting, ikke på grunn av mål eller målgivende pasninger.

Det er på tide å gjøre en forandring igjen. Det er på tide å flytte Erik Huseklepp tilbake som spiss, i den rollen som, han i følge landlagstrener Drillo, er klart best. For all del, Huseklepp er også en eminent kantspiller – og det var helt riktig å flytte ham ut på vingen etter at han ble kjent som «spissen som aldri scoret», og dermed fjerne litt av forventningspresset – men i kantposisjonen må han ta mange tunge løp bakover på banen, løp som tømmer han for krefter, krefter han trenger når han skal utfordre på topp.

Hvem skal spille kant, da? Erik Mjelde, for eksempel?

Hva mener du? Hvem bør spille på topp?

Tags: , , , ,

Kommentarer