Nok en skuffelse

To mål i mot på de første tolv minuttene, på hjemmebane. Det var en forferdelig åpning av kampen mot Viking. Så med tanke på den vonde starten Brann fikk, kan vi ikke si oss misfornøyd med det ene poenget som de til slutt klarte å hale i land. Brann viste vilje og karakterstyrke da hentet igjen Vikings ledelse.

Nok en gang fikk Brann et kontringsmål i mot seg. Det er fjerde gang på rad at motstanderne til Brann klarer å lage mål på denne måten. Det er åpenbart hva Skarsfjord bør jobbe med på treningsfeltet. Det tredje målet til Viking skulle så definitivt vært unngått. Det burde også det klønete straffesparket som Austin lagde vært. Austin er en glimrende midtstopper. På den plassen opptrer han resolutt og med klokskap. Men som midtbanespiller er han en løs kanon. Han virrer hit og dit, og det er som om et rødt kort eller et straffespark aldri er langt unna.

Problemene til Brann er mange, ett av dem er fart. Spillere som Hassan El Fakiri, Eirik Bakke, Zsolt Korcsmár, Christian Kalvens og Erik Mjelde har alle fine kvaliteter, men de løper ikke spesielt raskt. Brann har et halvt lag av spillere som aldri vinner en løpsduell, som alltid må ha ballen i beina.

Og det er med på å forklare hvorfor Brann sliter defensivt. Offensivt går det heldigvis bedre. Mot Viking vartet Brann opp med flott angrepsspill. Eirik Bakke fikk vist seg fra sin beste side. Petter Vaagan Moen var i scoringshumør igjen, og Erik Huseklepp var som vanlig alltid til stede når Brann skapte noe. Med en litt svakere keeper i mål, tror jeg Viking hadde tapt denne kampen. Rune Almenning Jarstein imponerte.

Det er kun noen få år siden at Brann Stadion ble kalt ”fortet”. Det var sjelden at Brann avga poeng på hjemmebane. Slik er det dessverre ikke lenger. Nå er det omvendt, det er sjelden at Brann vinner i sin egen by. I år har Brann vunnet tre av elleve hjemmekamper. Forrige hjemmeseier kom for snart tre måneder siden. Det kan ikke fortsette slik. Brann har minst ti poeng å sikre seg før en ny eliteseriekontrakt er i havn. Vi kan ikke forvente at de poengene skal komme på bortebane mot Tromsø, Vålerenga, Lillestrøm og Aalesund.

Og vi kan heller ikke forvente hjelp fra de unge brasilianerne. Debuten til Juninho var usedvanlig svak. Han kan fort få samme kallenavn som Lucas i Liverpool har: ”Den falske brasilianeren”.

Tags: , , , , , , , , , , , , ,

Kommentarer