Er stallen styrket?

Da Erik Huseklepp begynte å markere seg som målfarlig spiss, var de fleste agenter og fotballeksperter rimelig sikre på at et salg av ham var nært forestående. Huseklepp fikk nemlig vist, da han omsider slapp å slite benken, at han hadde fart og tekniske kvaliteter som er unike i norsk eliteserie, og som normalt sett er attraktive i internasjonale ligaer. Da han i tillegg viste sin klasse på landslaget, var nesten all tvil feid til side: Huseklepp ville bli solgt innen kort tid.

Men nå er nok et overgangsvindu stengt, og Huseklepp er fortsatt Brann-spiller. Med tanke på Branns utsatte tabellsituasjon, skal vi prise oss lykkelige over det, og vi bør også takke hovedpersonen. I stedet for å bli Bosman-spiller, valgte Erik Huseklepp å skrive under ny kontrakt med Brann. Hvis Brann skulle spilt de åtte siste seriekampene uten Huseklepp, frykter jeg at Brann hadde havnet på den fryktede fjortende plass. Nå er det håp.

To spillere er ute av stallen. Det er Olafur Örn Bjarnason og Bjarte Haugsdal (Løv-Ham, lån). Samtidig har fem spillere takket ja til Brann. Det er Zsolt Korcsmár, Christian Kalvenes, Juninho, Diego Souza og Fredrik Haugen. Dessverre vil sistnevnte først bli klar for Brann januar. Etter min mening hadde vi trengt ham nå. Til tross for ny trener og ny formasjon, har ikke Brann opplevd den store fremgangen. På de sju første kampene av første halvdel av sesongen (vår) tok Brann fem poeng. På de sju første kampene av den andre halvdelen av sesongen (høst), tok Brann sju poeng.

Zsolt Korcsmár er en betydelig bedre spiller enn det Bjarnason var på sine siste dager som Brann-spiller. Christian Kalvens holder ikke det samme nivået som Yaw Ilhe Amankwah, men han gjør forsvaret mindre sårbart for skader. Brasilianerne er unge og talentfulle, men trenger tid. Jeg tviler på at vi kan betrakte dem som forsterkninger denne høsten – jeg var mer imponert over Bjarte Haugsdals sine bidrag i vår, enn Juninhos innhopp mot Viking.

Alt i alt tror jeg at stallen er styrket, men ikke betydelig, heller marginalt.

Hva mener du?

Branns vurdering av de nye spillerne. Les her.

Tags: , , , , , , , , , ,

Kommentarer