På vei ut av uføret

På bortebane. På kunstgress. Mot ett av årets beste eliteserielag. Tre deilige og vidunderlige og ekstremt viktige poeng. Å, for en lykke. Det åpnet riktignok ikke så bra, kampen startet slik som bortekampene til Brann gjerne starter, med litt for tafatte Brann-spillere, med manglende press på ballfører og med et massivt press mot Brann-målet. Men i motsetning til mange av de tidligere bortekampene, fikk motstanderen aldri hull på byllen. I stedet var det Brann, gjennom effektiv kontringsfotball, som først fikk nettkjenning. Det første målet som skulle tvinge Tromsø enda høyere på banen og gi Brann enda større rom for kjappe overganger.

Brann fikk maks utelling. Blant annet fordi Erik Huseklepp fortsetter med storspillet. Landslagsstjernen var involvert i alle scoringene. Men i dag var han ikke alene om å bidra. I mål stod Håkon Opdal som sine glansdager i 2007. I midtforsvaret var Korcsmár og Kalvens kontante og gode. På midtbanen viste Austin seg fra sin beste side, og på topp var Moen igjen slag og i scoringshumør. Hele laget fortjener ros for måten kampen ble gjennomført.

Og Rune Skarsfjord nærmer seg fast stilling i Brann. På de ti siste serieomgangene har Brann bare tapt én eneste gang. Vikaren har så definitivt bidratt positvit etter at han overtok for Nilsen.

Vi har lenge kikket oss over skuldrene. Til tross for mange brukbare prestasjoner, har ikke Brann klart å klatre, de har stått bom fast på tabellen. Samtidig har Hønefoss gjort det overraskende bra, og kommet nærmere og nærmere, og samtidig har Molde fått sentrale spillere tilbake fra skade. Frykten for den utsatte fjortende plassen har ridd oss som en mare. En evig tolvte plass. En evig angst.

Kan det gå bra når vi i løpet av september skal møte lagene som ligger øverst på tabellen? Det har vært det store spørsmålet og nå vet vi at svaret ikke trenger å bli så mørkt og dystert.

Når sesongen er over tror jeg vi kan konstatere at vendepunktet kom i bortemøtet mot Tromsø. Uflaksen og motgangen og tabbene som har preget Brann gjennom nesten hele 2010-sesongen var borte. Omsider hadde Brann marginene på sin side.  Det tror jeg ikke var tilfeldig.

Hva mener du? Er Brann på vei ut av bunnstriden?

Tags: , , , , , , , ,

Kommentarer