Davids kamp mot Goliat

Scorer han mot Rosenborg?

Rosenborg er soleklare favoritter mot Brann. Trønderne har ikke tapt en eneste seriekamp i år, og i fjor tapte de først etter at gullet var sikret. Rosenborg har de to siste årene vært like suverene som det de var på 1990-tallet. Det finnes strengt tatt ingen tunge grunner til å tro at de skal gå på noen smell mot Brann. Hvis vi ser bort fra Erik Huseklepp, er det ingen av dagens Brann-spillere som hadde vært gode nok for Rosenborg. Lokomotivet i norsk fotball er bedre på alt. De har bedre keeper, bedre forsvar, bedre midtbane, bedre angrep og bedre trener. Alt er bedre, mye bedre, noe tabellsituasjonen også forteller alt om. Brann, som har 27 poeng, ligger 26 poeng bak serielederen.

Det er mye som har skjedd siden 2007 da Brann endte på førsteplass, tretten poeng foran Rosenborg.

Heldigvis er fotball sjelden en forutsigbar sport. Store overraskelser og uventede resultater skjer stadig vekk. Hver eneste kamp lever sitt eget liv, og av og til hender det at David overvinner Goliat.

Men kan det skje på søndag? Kan David (Brann) vinne over Goliat (Rosenborg)?

Det er i hvert fall lov til å håpe etter oppturen vi fikk i Tromsø. Brann er i form. Seieren over Tromsø var kanskje ikke så vakker, men den var overbevisende. Håkon Opdal har omsider funnet formen. Forsvaret opptrer mer resolutt og preges ikke lenger av (utallige) personlige feil. Det er god struktur på midtbanen, og på topp er Moen og Huseklepp i scoringshumør.

Brann har bare tapt én gang på de ti siste kampene.

Rosenborg er ikke uovervinnelige, hvilket vi fikk se i går da de tapte hele 4-0 for Bayer Leverkusen. En kamp jeg håper Rune Skarsfjord og Brann-spillerne så. Det er mulig å gjøre noe med dette Rosenborg-laget.

Jeg er (betinget) optimist.

Skal vi tørre å tro på seier?

P.S. Siden jeg har hatt den ubehagelige sykdommen, og vet at den kan bekjempes hvis den blir oppdaget tidlig, oppfordrer jeg alle menn til å ta imot brosjyrene som vil bli delt ut på søndag. Kreftforeningen vil være til stede på Brann Stadion og levere ut en brosjyre som oppfordrer menn over 40 år om ”å være på ballen”. Denne brosjyren inneholder informasjon om hva menn bør være oppmerksomme på av kroppslige endringer, og med oppfordring om å besøke lege om der skjer plutselige endringer.

Tags: , , , ,

Kommentarer