Bittert

Rosenborg er et bedre fotballag enn Brann, og seieren over Brann i den 24. serierunden er ikke ufortjent. Men måten det skjer på er tung å svelge. Rosenborg fikk tildelt et høyst diskutabelt straffespark, slik de har fått det ved flere anledninger i år. De aller fleste dommeravgjørelser går som regel Rosenborgs vei.

Jeg tror selvfølgelig ikke at den norske dommerstanden har nedfelt en lov om å hjelpe trønderne når de trenger det. Men merkelig er det, og straffesparket de fikk tildelt i på Brann Stadion var en liten skandale.

Brann var så nære en sensasjon. Men uten de nødvendige marginene på sin side, og med svake dommeravgjørelser, ble det til slutt for vanskelig.

Der var bittert og deprimerende å være vitne til.

Og det er bittert og deprimerende å tenke på at Rosenborg er 29 poeng foran Brann. Å, så mange feil klubben vår har begått siden 2007.

Brann skal likevel ha skryt for innsatsen. De ga Norges beste lag kamp helt inn. Brann er fortsatt skuffende svake i forhold til i fjor, i forhold til 2006 og 2007, men i forhold til hvordan de fremstod for noen måneder siden, har det skjedd mye positivt med Brann.  Det er fasong over laget til Skarsfjord. De gjør mye rett, angriper med en plan og forsvarer seg helhjertet. Hvis Skarsjord til neste sesong skulle være så heldig å få inn tre til fire nye kvalitetsspillere inn i Brann-stallen, kan avstanden til Rosenborg reduseres betraktelig.

Det er mitt håp. Denne kampen, og assistentdommerens febrilske vinking i det 61. minutt, vil jeg glemme fortest mulig.

Tags: , , ,

Kommentarer