Hvem skal spille?

Rune har mye å tenke på denne uken.

Avstanden ned til Hønefoss og Molde er så kort at Brann ikke kan tillate seg å gå inn i en downperiode. Et nytt tap vil gi nerver og spre usikkerhet.

Under normale omstendigheter ville jeg ikke bekymret meg, Rune Skarsfjord har bevist at han har grep om laget. Siden han fikk hovedansvaret, har Brann bare tapt to ganger og vært eliteserien sjette beste lag.

Men Brann skal på søndag, som i forrige serierunde, møte ett av eliteseriens beste lag, og da må Brann vise seg fra sin aller beste side. Kan de klare å kapre poeng med Petter Vaagan Moen ute med karantene, og Guastavino, og muligens Korcsmár, ute med skade? På innbytterbenken florer det ikke med stjernespillere.

Guastavino har ikke akkurat overbevist i Brann-trøyen. Svak defensiv jobbing, og manglende samhandling med Erik Huseklepp, har skapt mye frustrasjon, både for de andre spillerne på laget, og for oss som sitter og ser på. Men selv om han gjør mange feil er Guastavino forbausende ofte involvert i Branns scoringer. Selv om han bare har startet i femten kamper, har han scoret åtte mål og hatt fire målgivende pasninger. Senest mot Rosenborg var han sterkt delaktig i Branns første scoring. Guastavino blir ikke lett å erstatte.

Det blir så definitivt ikke Petter Vaagan Moen. Han har kanskje vært vår aller beste spiller denne sesongen. Etter at han ble flyttet inn som hengende spiss, har han vært bemerkelsesverdig god. Elleve mål og fire målgivende pasninger har han blant annet bidratt med.

God har også Zsolt Korcsmár vært. Brann ble svekket mot Rosenborg da han måtte ut, og Austin forsvant fra midtbanen. Det er ikke sikkert at han blir klar til den 25. serierunden.

Skarsfjord har en utfordring. Hvordan skal han komponere laget mot Vålerenga? Hva mener du?

Her er mitt forslag (uten Korcsmár):

Opdal

Sævarsson – Austin – Kalvenes – Fakiri

Jaiteh – Solli

Huseklepp – Mjelde – Holmvik

 Bakke

Tags: , , , , , , ,

Kommentarer