Rutine eller fart?

Raske menn.

Brann har ikke råd til å gjøre noen feil mot Hønefoss. Alt må klaffe, alt fra stemningen på Stadion til avslutningene til Erik Huseklepp. Det er viktigere enn noen gang i år at Rune Skarsfjord er nøye i sine forberedelser, ikke minst må han treffe med lagoppstillingen.

Det er ingen tvil om at det er Håkon Opdal vokter buret på lørdag og at forsvarsfireren blir Sævarsson, Korcsmár, Kalvenes og Fakiri. På den defensive midtbanen velger han Austin og Solli, og Moen er garantert tilbake som hengende spiss. Jeg vil også tro at han har bestemt seg for å bruke Erik Mjelde på den ene kanten. Det han funderer på, vil jeg tro, er om han skal gi Cato Hansen fornyet tillit, og om han skal fortsette med Erik Huseklepp som spiss.

Selv om kombinasjonen Huseklepp/ Hansen ikke var noen umiddelbar suksess, så vi i Vålerenga-kampen kimen til en suksess. Både Huseklepp og Hansen har fart og kvaliteter som passer perfekt inn i kontringsspillet som Skarsfjord satser så sterkt på.

Hvis Skarsfjord velger å bruke Hansen på kant og Huseklepp på topp, er det imidlertid ikke plass til Eirik Bakke. Luftstyrken til Bakke har vært en viktig brikke i 4-2-3-1-formasjonen til Skarsfjord. Men alle lag i eliteserien kjenner til denne planen nå. Den ensomme spissen pakkes stadig tetter inn og han vinner stadig færre hodedueller.  Og da er det tilsynelatende ikke så mye igjen, Eirik Bakke løper saktere enn hver eneste midtstopper i Tippeligaen.

Men Eirik Bakke har noe som Cato Hansen mangler, han har rutine. Mannen har en lang og begivenhetsrik fotballkarriere bak seg og han har spilt langt viktigere kamper i sin karriere enn Brann-Hønefoss, for eksempel semifinale i Champion League (8. mai 2001 Valencia-Leeds). Eirik vet å bevare roen når det butter i mot, han vet å oppildne lagkameratene. 

Hva skal Skarsfjord gå for?

Alternativ 1: Opdal, Sævarsson, Korcsmár, Kalvenes, Fakiri, Austin, Solli, Mjelde, Hansen, Moen, Huseklepp

Alternativ 2: Opdal, Sævarsson, Korcsmár, Kalvenes, Fakiri, Austin, Solli, Mjelde, Huseklepp, Moen, Bakke

Alternativ 3: Ditt forslag

Tags: , , , , , , ,

Kommentarer