Med hjertet i halsen.

Landslagsspillerne ordnet opp.

Selv når de leder 3-0 klarer Brann å lage spenning i en kamp. Det er ikke til å fatte og forstå. At de ikke kan opptre mer rutinert, mer kaldblodig, når seieren er innen rekkevidde. Men de siste sju minuttene av kampen, som var fylt med angst og frykt og neglebiting, er snart glemt. Det var poengene som gjaldt i dag, tre poeng, og det sikret Brann seg.

Brann var klart det beste laget, og i første omgang glimtet de flere ganger til med flott spill og fine mål. Petter Vaagan Moen var igjen frempå, mens Rudolph Austin, ene og alene, eide midtbanen. Det må imidlertid tilføyes at Hønefoss var usedvanlig tamme. Flere av sjansene til Brann kom etter direkte svakt spill av Hønefoss.

I andre omgang la Brann seg nedpå og inviterte Hønefoss inn i kampen. Uten at det skapte annet enn lite publikumsvennlig fotball. Hønefoss var aldri i nærheten av å skape noe på egen hånd. Det var feltarbeidet til Håkon Opdal og en klønete takling av Tijan Jaiteh som ga østlendingene håp. Savnet etter Austin på midtbanen og Korcsmár i midtforsvaret var da stort.

Heldigvis klarte Brann å ro seieren i land, og nå er vel eliteseriekontrakten sikret? Eller hva tror du?

Tags: , , , ,