Skarsfjord bør fortsette.

Trener han Brann også neste år?

Brann har, mer eller mindre, sikret seg ny eliteseriekontakt, og dermed er jakten på neste års trener i gang for alvor. BT kan i dag avsløre at Drillo-assistenten, barnebokanmelderen og journalisten Ola By Rise er en het kandidat. Han har kun vært hovedtrener ett år, det var i 2004 og det må for By Rise vært et underlig år. Selv om han sikret RBK både seriegull og Mesterligaspill, fikk han sparken.  Er han rett mann for Brann? Han er en klok og reflektert mann, men har liten erfaring som hovedtrener. Det ene året han ledet Rosenborg kom han til duk og dekket bord. Den sterke linken til RBK gir meg dessuten en litt uggen følelse (er det lov til å si det?)

To av de andre kandidatene har jeg omtalt tidligere. Kjell Jonevret hadde stor suksess i Molde, helt til Thioune ble taklet av Bjørnar Holmvik, helt til den ene Diouf ble solgt og den andre Diouf ble skadet. Molde gikk i fra å være et topplag til å bli et bunnlag i løpet av bemerkelsesverdig kort tid. Jonevret har likevel gitt et solid inntrykk.

Det har også Arne Sandstø gjort, senest i år med Løv-Ham. Løvene kan, hvis alt klaffer, rykke opp i eliteserien.

Troels Bech og Knut Kjartan Tørum er andre kandidater som nevnes i dagens artikkel i BT.

Det mest opplagte valget er imidlertid Rune Skarsfjord. Han har riktignok ikke all verdens erfaring som hovedtrener på dette nivået, men han har bevist, siden han overtok for Steinar Nilsen, at han er dyktig nok til å lede Brann også i fremtiden. Da han overtok Brann 22. mai tok han grep, og gjorde store forandringer med laget. Det skapte umiddelbart fremgang både for laget og for enkeltspillere. Både Jan Gunnar Solli og Petter Vaagan Moen ble landslagsaktuelle etter at de fikk nye posisjoner på banen.

Rune Skarsfjord har den nødvendige fotballfaglige kompetansen, han har gode pedagoiske evner og han har et smittende humør. Det siste skal en ikke kimse av. Når en stor gruppe er samlet nesten daglig, nesten året rundt, bør lederen av gruppen ikke være for selvhøytidlig – slik spillergruppen i Brann har opplevd tidligere.

Dessuten handler det også om forutsigbarhet og kontinuitet. Ansatte og spillere kjenner nå til Skarsfjords arbeidsmetoder. De vet hva de har å forholde seg til. Det er med på å skape ro og trygghet.

Jeg tror at Rune Skarsfjord har fått maksimalt ut av dagens spillergruppe. Av mange dyktige kandidater velger jeg meg derfor ham. Jeg håper at Rune Skarsfjord blir Branns trener i 2011.

Hva mener du?

[poll id=»9″]

Tags: , , , , , , , , , ,

Kommentarer