Slipp de unge til!

En av Branns viktigste spillere neste sesong.

Med Strømsgodsets seier over Hønefoss i går kveld, ble det 99,99 % sikkert at Brann også spiller i eliteserien neste år. Jeg skal ikke påstå at jeg jublet uhemmet da seieren til Sif var i boks, men et lite lettelsens sukk unnet jeg meg. Det er på tide å rette en stor takk til Rune Skarsfjord. Da han overtok var Brann-laget i full oppløsningen. Nå har det blitt et lag som jevnt og trutt samler poeng, og som yter reel og god motstand mot alle lag, også topplag som Rosenborg, Vålerenga og Tromsø. Det var Skarsfjord som la om formasjonen til 4-2-3-1. Det var han som trakk løpssterke Solli inn som defensiv anker, og det var han som så potensialet i Petter Vaagan Moen som hengende spiss.

Dessverre så skaper ikke den fornyede eliteseriekontrakten ny optimisme. Det er foreløpig ingenting som tyder på at Brann skal bli så veldig mye bedre neste år. Hvis ikke noe radikalt skjer, for eksempel at Hardball investerer i Brann-spillere igjen, kommer neste sesong til å bli like ille, spesielt hvis både Moen og Solli forsvinner. Da kan det bli tynt i rekkene.

Men det er ikke tid for å male fanden på veggen helt ennå. Det er mye som kan skje før eliteserien 2011 sparkes i gang. Brann er ikke den eneste klubben som sliter med økonomien, og med litt teft og smartness, kan Brann sikre seg forsterkninger i løpet av vinteren. Det er nesten ti millioner kroner som blir frigitt når kontraktene til de rike gamlekarene slutter i Brann. Noen av disse pengene bør går til å bedre spillerstallen.

Jeg ser heller ikke bort fra at Moen blir hvis Skarsfjord blir. Det er tross alt Rune Skarsfjord som har skapt den ”nye” Moen, det er han som omplasserte ham og ga ham ubegrenset med tillit.

I dag er det imidlertid avlutningen på den 27. serierunden i 2010 som gjelder. Brann møter Kongsvinger, og for Brann betyr kampen ikke noe som helst. Om det blir tolvte eller trettende plass på laget, tror jeg det er få som bryr seg om. Men det er viktig, med tanke på neste sesong, at Brann underholder og vinner i kveld. Skulle de dumme seg ut mot Kongsvinger, er jeg redd for at partoutkortsalget stopper helt opp – hvis det ikke allerede har gjort det.

Skarsfjord har i dag, og mot Aalesund og Odd, en gylden mulighet til å gi noen av de unge i stallen tillit. I dag bør Cato Hansen, som blir en viktig spiller neste sesong, foretrekkes fremfor Eirik Bakke, som snart er Sogndal-spiller.

I de neste kampene bør spillere som Jaiteh, Mohus, Diego og Juninho få vise seg frem.

Brann har skuffet hjemmepublikummet utallige ganger i år, likevel har et betydelig antall hordalendinger stilt opp. Men med snø og kulde, og med det faktum at kampen, i realiteten, er betydningsløs for Brann, frykter jeg at det blir rekordlite mennesker på Stadion i kveld.

Tags: , , , , , , , , , ,

Kommentarer