Hvor blir det av alle sammen?

Spiller han for Brann neste sesong?

Det er alltid kjekt å være på Brann Stadion når Brann vinner. Gårsdagen, da Brann gjorde det som var forventet av dem, var intet unntak, selv om det var mot konkurstruede Kongsvinger, og selv om Brann ikke spilte for annet enn æren. Tre mål og tre poeng varmet i høstkulden. Vi er ikke bortskjemte med slike fine opplevelser. Kun fem av fjorten hjemmekamper har Brann vunnet i år, og det er med på å forklare den labre interessen det er rundt Brann nå for tiden.  

I årets nest siste hjemmekamp var det 12.052 solgte billetter, men mange tomme tribuneseksjoner indikerte at det var langt færre tilskuere som var til stede. Bare på min rekke, manglet det ti partoutkortinnehavere. Sannsynligvis var det godt under 10.000 mennesker som overvar kampen. Og det gir klubben, og alle oss enfoldige sjeler som følger den i tykt og tynt, i gode og onde dager, et forvarsel om hva vi har i vente.

Fotballinteresserte hordalendinger finner ikke gode grunner for å kjøpe nytt partoutkort. I øyeblikket tyder nemlig det meste på at Brann vil bli en enda svakere klubb neste sesong. Det er ikke usannsynlig at klubben vil miste sine beste spillere i løpet av vinteren. Erik Huseklepp er fortsatt en spiller som de store og mellomstore klubbene i Europa er oppmerksom på, og Petter Vaagan Moen er både toppscorer og Bosman-spiller og kan antageligvis velge og vrake i tilbud.

Det er ikke bare laget som har underprestert i år. De baneansvarlige har gjort en enda verre jobb. De sju første hjemmekampene fant sted på et historisk dårlig baneteppe. Det var nærmest umulig å spille god og underholdende fotball, og teknikere som Huseklepp og Guastavino var sterkt skadelidende. Der og da satt det tusenvis av publikummere og funderte på hvilket amatørmessig og elendig produkt de hadde betalt for. Laget var tafatt, sangen var sur og banen var en åker. Litt av tilliten mellom klubb og publikum ble brutt. Kan det skje igjen? er det mange som spør seg, og like mange frykter at svaret er ja.

Hvis ikke Brann snart signerer en eller flere virkelig attraktiv spillere, kan lave tilskuertall bli den nye hverdagen. Fredrik Haugen er en svært spennende spiller, og Lars Grorud har en god sesong bak seg i Adeccoligaen, men ingen av navnene får frustrerte Brann-supportere til å bla opp penger til det meget dyre partoutkortet. Det gjør heller ikke navn som Carl-Erik Torp (Kongsvinger)og Umaru Bangura (Hønefoss), spillere som Brann visstnok skal være interessert i.

Det som gleder er at Brann til neste år er tvunget til å satse mer på lokale og unge spillere. Det gleder også at Rune Skarsfjord fortsetter som trener. Han har gjort en formidabel jobb siden han overtok Brann. Men disse faktorene er ikke nok til å skape ny entusiasme på denne siden av vinteren.

Brann må ut og handle. Det haster.

Tags: , , , , , ,

Kommentarer