En tragedie

Kampen mot Aalesund er det verste Brann har prestert siden de dummet seg ut i bortemøtet mot Hønefoss. Den gangen, som nå, var kampen kjørt allerede etter et par minutter.

Jeg er fristet til å si at vi må la denne kampen gå i glemmeboken snarest. Men det må verken jeg eller andre, og i hvert fall ingen i Brann, bli fristet til å gjøre. For denne kampen oppsummerte alt som har vært galt med Brann denne sesongen, og det er så mye at det kan skrives en hel bok om det.

Men det som verre er, er at kampen ga oss tydelige signal på hvordan neste sesong kommer til å bli seende ut – uansett hvem som kommer til å trene dem.  Hvis ikke noe gjøres før mars 2011, kommer nemlig tragedien til å fortsette. Det er mulig at Brann klarer å mobilisere, og vinne en og annen kamp mot et nyopprykket lag, slik de har klart det noen ganger denne sesongen, men mot topplagene, selv mot middelmådighetene, kommer de til å bli most.

Det skal imidlertid sies at det blir lettere å akseptere en 13. plass når spillerne er unge, lavlønte og oppofrende, enn når de er gamle, trege og overbetalte.

Håkon Opdals keeperspill, spesielt hans feltarbeid, har vært et problem gjennom store deler av sesongen. Mot Aalesund var det ingen tegn til bedring. Baklengsmålene viste at han fortsatt har langt igjen før han når det nivået han var på i 2007.

Men Opdal er dessverre ikke den eneste som spiller under pari. Hva har for eksempel skjedd med Erik Mjelde? Når leverte han varene sist? Og hva med lønnsbaronen Bjørnar Holmvik? Når spilte han en god kamp for Brann sist?  At han tjener 2,7 millioner kroner i året er helt vanvittig. Kalvenes er en fighter, men han er for treg. Amankwah er sterk i duellene, men pasningsspillet hans er horribelt.

De få på laget som holder mål, spillere som Korcsmár, Huseklepp og Moen, kan være borte i løpet av kort tid.

Det ser mørkt ut. Finnes det håp for Brann i 2011?

Tags: , , , , , , ,

Kommentarer