Er Skarsfjord rett mann for Brann?

Dermed er det klart at Rune Skarsfjord blir vår nye hovedtrener de tre neste årene. Det kom ikke som noen overraskelse. Med det underskuddet som Brann har slitt med i år, kunne de ikke sikte inn mot de mest meritterte trenerne, de som har resultater å vise til, men som også forlanger høye lønninger. Brann måtte gå for en rimelig løsning, og i den kategorien var Skarsfjord muligens den beste kandidaten.

Skarsfjord har gjort sine saker bra siden han overtok for Steinar Nilsen. Han skapte ingen revolusjon, men han sikret eliteseriekontrakten til Brann – og det må tilføyes at han aldri hadde ambisjoner om noe annet. Det var derfor han konsekvent satset på formasjonen 4-2-3-1., det var derfor han valgte det trygge fremfor det vågale, det var derfor Brann ble et kontringslag.

Underveis i de 17 seriekampene han har hatt hovedansvaret, har han vist at han er fotballfaglig sterk, at han har gode pedagogiske evner og at han vet å skape trivsel og humør på treningsfeltet. Han takler dessuten media veldig bra, og den biten skal man heller ikke kimse av, bare spør Uwe Rösler som brukte lang tid på å lære seg den biten.

Jeg støtter derfor valget som Brann nå har gjort. Jeg tror, i likhet med de fleste av spillerne, at Skarsfjord er rett mann for Brann. Han har det som skal til, og han kjenner etter hvert klubben godt. Dessuten er det viktig med kontinuitet.

Men det er ikke sikkert at Brann blir så mye bedre til neste år med Skarsfjord. Skarsfjord er dyktig, men han kan ikke skape gull av gråstein. Hvis han skal lykkes optimalt må Brann signere nye spillere, spillere som holder landslagsklasse, ikke Bosman-spillere fra de aller svakeste klubbene i Tippeligaen. La oss håpe at Roald Bruun-Hanssens store beskytter og støttespiller Trond Mohn snart entrer banen.

Hva mener du? Var det riktig å ansette Skarsfjord som Branns nye trener?

Tags: , , , ,

Kommentarer