Hva er det de gjør galt?

I en sesong da Brann var historisk dårlig, klarte Petter Vaagan Moen å spille seg inn i landslagsvarmen. Fra sin nye posisjon som offensiv midtbanespiller, reddet han, mer eller mindre alene, Brann fra den store katastrofen. 14 mål og fem målgivende pasninger er en meget imponerende statistikk for en midtbanespiller på et av eliteseriens svakeste lag.

Hvis Moen hadde spilt som i fjor, hadde han nok fornyet kontrakten med Brann for lenge siden. Det blir det ingenting av nå. Petter Vaagan Moen – Branns beste spiller i 2010, er klar for den engelske klubben Queens Park Rangers.

Som vanlig når en Brann-spiller av en viss kvalitet forlater Brann, får Brann ingenting. Det er nesten utrolig hvordan Brann har klart å rote vekk både egne og andres penger på elendig planlegging. Martin Andresen, Jan Gunnar Solli, Kristjan Örn Sigurdsson, Eirik Bakke, Erlend Hanstveit – de fleste av dem svært kostbare da de kom, alle sammen svært dyre i drift – har avsluttet sitt forhold med byen og laget uten at Brann, eller Hardball, har sittet igjen med en eneste krone. Det er nærmest en skandaløs håndtering av investeringer verdt titallsmillioner.

Det var andre tider da Per Ove Ludvigsen styrte butikken. Han var ikke bare dyktig på kjøp, han var også svært dyktig på salg. Han klarte å hanke inn nesten 50 millioner kroner for Olofinjana og og Paul Scharner.

Hva er det Brann gjør galt? Er det Uflaks? Eller er det forandringene i markedet som har forårsaket at spillere som Petter Vaagan Moen, som kostet Brann ti millioner kroner, forlater Brann gratis?

Det er en usedvanlig dårlig nyhet at Moen er ferdig Brann. Hvordan skal vi klare oss uten ham?

Tags: , , , , , , , ,

Kommentarer