Ukens overgangssaker

First Price: To til prisen for én.

Denne uken har det pågått tre interessante overgangessaker der Brann har vært involvert. Den første har vi alle fått med oss: Petter Vaagan Moen forlater Brann og flytter til England. Det er trist, men det var ventet. Gode Brann-spillere ender som regel opp som Bosman-spillere, og gode Bosman-spillere fornyer sjelden kontrakten med Brann. Det er alltid en av Europas utallige fotballklubber som har litt mer å tilby i lønn. Erik Huseklepp er et hederlig unntak, men så er da også Erik en usedvanlig hederlig mann med hjertet sitt i Brann.

Det er kanskje på tide at Roald Bruun-Hanssen ser seg selv i speilet og spør om han skal forandre taktikk når han vil reforhandle en kontrakt. Jan Gunnar Solli og Petter Vaagan Moen kostet over 16 millioner kroner da de kom til Brann. Både spillerne og pengene er nå tapt, og det er en liten skandale.

Det andre som har skjedd er at Carl Erik Torp er klar for Brann. Det er en spiller jeg vet lite om, men bygget på det lille jeg så av ham i årets Tippeliga, ikke minst det han presterte på Brann Stadion, så er han etter all sannsynlighet en fin tilvekst. Arbeidsom midtbanespiller med ro og overblikk. Savnet etter Jan Gunnar Solli trenger ikke å bli nevneverdig. Jeg legger også merke til at både Stabæk og Lillestrøm ønsket Bosman-spillerens signatur, og at supporterlederen til Kongsvinger kårer Carl Erik Torp til årets Kongsvinger-spiller. Jeg gleder meg til å se ”First Price-mannen” i aksjon.

Den tredje Brann-saken som har fått mye omtale er byttehandelen som gikk i vasken. Brann skulle få Sogndals keeper Piotr Leciejewski i bytte mot Cato Hansen og Kenneth Udjus. Det ble aldri noe av denne handelen fordi Sogndal tydeligvis har styring på økonomien, de sprenger ikke lønnsbudsjettet selv om reservene til Brann står og banker på døren. At det ikke ble noe av disse overgangene forteller ganske mye om hvor ambisjonsnivået til Kenneth Udjus (og Cato Hansen) ligger. Reservekeeperen fortrekker altså å sitte på benken til Brann i stedet for å være førstekeeper for eliteserieklubben Sogndal.

Fotballspillere i dette landet er i ferd med å miste fokuset helt. Det er fotball det dreier seg om gutter, ikke fete biler og dyre skinnjakker.

Kaptein Håkon Opdal har nok fulgt denne saken med argusøyne, og har nok forstått at klippekortet blir inndratt neste sesong. Jeg tipper at Opdal tar utfordringen. Han kan nå, for første gang på tre år, gå inn i vinterpausen uten alvorlige skader. Jeg tror at Opdal tar utfordringen og kommer sterkt tilbake.

Hva er din mening om ukens overganssaker?

Tags: , , , , , , , ,

Kommentarer