Kommunikasjon hei, kommunikasjon nå!

Dette er ikke Chess Stadion.

Brann har denne høsten vurdert å selge navnet på Brann Stadion. Det blir det heldigvis ikke noe av i – denne omgang. Hvem vet hva de finner på neste år? Troverdigheten til Brann-ledelsen er tynn i denne saken. Det er bare to år siden at markedssjef Kristian Jæger uttalte, som vanlig med brask og bram: Det er uaktuelt for oss å selge navnerettighetene til Brann stadion.”

Det er fire ting som bekymrer meg veldig i denne saken:

  1. At de i det hele tatt har vurdert en slik helligbrøde, noe så uklokt, noe så gjennomkommersialisert. Ja, vi supportere er dumme og følger laget i tykt og tynt. De siste årene har vi svelget den ene etter den andre kamelen, men et sted går grensen. Den går ikke med Thorstein Helstad, men den går ved Brann Stadion.
  2. At de i det hele tatt har sjekket ut muligheten, forteller – igjen – hvor mange mil unna ledelsen i Brann er deres fremste og mest lojale støttespillere, supporterne. Tillitskrisen vokser for hver dag. Det burde ikke ha kommet som noe overraskelse på Jæger og co at reaksjonene fra Brann-fansen ble sterke og negative, men det har det tydeligvis, til min store overraskelse, gjort. Snakker de hundre sjefene på Kniksens plass bare med folk fra næringslivet? Har de ingen kontakt med grasroten? Skriver de ikke referat etter Moldestads supportermøter?
  3. At klubben er i desperat pengenød. Vi vet fra før av at økonomien til Brann ligger i ruiner, og at de budsjettansvarlige, markedsavdelingen og controlleren har sovet i finanskrisetimen. Men den økonomiske situasjonen er tydeligvis enda verre enn det vi er klar over. Brann kan heller ikke ha tenkt på at et sponsornavn på Brann Stadion ville skapt problemer i forhold til sponsorene som allerede har navn på tribunene. Markedsverdien til Sparebanken Vest, BT, Frydenbø ville mistet mye av sin markedsverdi.
  4. At Kristian Jæger går ut i BA den ene dagen og sier at Brann har planer om å selge navnet, mens Roald Bruun-Hanssen går ut i BT den neste dagen og dementerer det. Kommuniserer ledelsen ikke med hverandre?

 Noen som husker bergensbandet ”Gjennomslag” og sangen ”Kommunikasjon”? Tenkte på den i dag:

”Eg er lei for alt som skjer, og det vil nok hende mer

Det er alt eg har å si, vær så pent å tilgi meg

Kommunikasjon hei, kommunikasjon nå”.

Tags: , , , , , , , ,

Kommentarer