The never ending story

Slike gutter det vil gamle Norge ha.

”The never ending story”, var det en populær film (og sang) som het på 1980-tallet. Tittelen kan vi like gjerne bruke om Huseklepps mulige overgang til en utenlandsk klubb. I over tre har det pågått nå, ryktene om at Huseklepp nesten er klar for en klubb fra av en gjevere liga enn den norske. Det er bare noen uker siden sist (13. desember 2010) at Huseklepp nesten var på vei til Mainz. Da trodde de fleste av oss at Mainz var seriøse i sin interesse, men som vi husker trakk de seg av useriøse årsaker.

Denne gangen er det snakk om mer enn et rykte som en desperat agent har slengt ut. Det er mer enn en faks fra en nedrykkstruet klubb på kontinentet. Brann daglige leder Roald Bruun-Hanssen er i Skottland og forhandler med den katolske klubben Celtic om en mulig overgang.

Om det blir mer enn forhandlinger denne gangen, tør ikke jeg å tippe på, men hvis Celtic skulle være villige til å bla opp nærmere ti millioner kroner, vil jeg tro at sannsynligheten er stor. Erik Huseklepp skrev under ny kontrakt med Brann under forutsetning av at Brann skulle være medgjørlige dersom en stor klubb kom på banen og ville kjøpe han. Dessuten er Brann, som kjent, i pengenød. De lever på lånte midler, og det som vanligvis har reddet dem økonomisk på denne tiden av året, partoutkortsalget, går, mildt sagt, tregt. Hittil har Brann solgt litt over 4000 kort. I 2008 ble det solgt nærmere 16.000 partoutkort før sesongstart.

I dag går det også et rykte om at Austin også kan bli solgt, og hvis både Huseklepp og Austin skulle forlate byens stolthet, to av bærebjelkene i Brann-stallen, er jeg redd at partoutkortsalget stopper helt opp.

Som jeg har skrevet tidligere, vil ikke Brann bli rike på et eventuelt salg av Huseklepp. Hardball skal ha halvparten av overgangssummen, i tillegg skal også Fyllingen ha noen prosenter. Dermed er det ikke noen svær sum som Brann blir sittende igjen med, men nok til et kjøp av Zsolt Korcsmar. Hardball har også antydet at de vil investere sin andel i en erstatter.

Hvis Celtic kjøper landslagsspilleren vår, ønsker jeg Huseklepp lykke til. Når Huseklepp har drømt om et utenlandseventyr, har han nemlig ikke bare tenkt på seg selv I motsetning til Petter Vaagan Moen, Jan Gunnar Solli, Martin Andresen, Eirik Bakke og Kristjan Örn Sigurdsson, som alle forlot klubben som Bosman-spillere, skrev spiller nummer 13 under ny kontrakt med Brann slik at klubben også skulle bli sittende igjen med en sum. Respekt, Huseklepp.

Klarer Brann seg uten Huseklepp? Hva skjer med partoutkortsalget Hvem kan erstatte ham? Blir han solgt?

Tags: , , , , ,

Kommentarer