Huseklepp som ny kaptein?

Branns beste spiller.

Bergens Tidende har hatt en uformell avstemning om hvem som bør blir kaptein på Branns lag i 2011. Det er ikke så veldig overraskende at de fleste (46 prosent) har stemt på Erik Mjelde. Han har vært kaptein i årets treningskamper, han ser ut til å bli en av Branns mest sentrale spillere denne sesongen, og han bruker enhver anledning til å snakke om sitt eget kapteinskandidatur.

Langt mer overraskende er det at Lars Grorud er nestemann på listen. Grorud har fått 18 prosent av stemmene. En spiller som de aller fleste av oss ikke kjenner til, og som så langt har spilt 45 fattige minutter i den røde trøyen. Men de fleste vet at han var kaptein i Sogndal, og antar dermed at han har de rette lederegenskapene.

Håkon Opdal, Branns kaptein i 2009 og 2010, ser ikke ut til ha den samme tilliten blant folk lenger. Det har nok sammenheng med signeringen av Piotr Leciejewski. I øyeblikket er ikke Opdal førstevalget til Skarsfjord. Men han kan fort bli det igjen. Kjenner jeg Håkon Opdal rett, kommer han til å kjempe hardt for en plass på Branns A-lag. Opdal er en ledertype.

Finnes det andre kandidater? Finnes det andre spillere med lederegenskaper? Zsolt Korcsmár ser ut som en mann som liker ansvar, men han er fortsatt ung og kan ikke språket.

Jeg lanserer herved en ny kandidat, Erik Huseklepp. Han ser fortsatt ut som en guttunge, men Huseklepp er for lengst blitt en av våre mest rutinerte spillere. Han er vår eneste mann på det norske landslaget og har spilt i Brann siden 2005. Han er fast på laget, og det er alltid positiv og god energi rundt teknikeren fra Sandsli. Tenk på det, er ikke han et opplagt valg? Forutsetningen er selvfølgelig at han blir i Brann.

Hva mener du? Hvem bør bli kaptein på Branns lag i 2011?

Dette er Branns kapteiner de ti siste årene:

2009: Håkon Opdal

2008: Eirik Bakke

2007: Martin Andresen

2006: Martin Andresen

2005: Cato Guntveit

2004: Cato Guntveit

2003: Roy Wassberg

2002: Joachim Walltin

2001: Svante Samuelson

2000: Arne Vidar Moen

Tags: , , , ,

Kommentarer